Visa allastudier.se som: Mobil

Lärling - Kock, restaurang (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Startdatum: Löpande - Stockholm

Lärling - Kock, restaurang (kurspaket)

Lärling -  Restaurangkock (kurspaket)

Förkunskaper
Kunskaper i svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande.

När du jobbar som kock kan du jobba var som helst i världen! Behovet av duktiga och engarede kockar är stort!
Elev på restaurangutbildningen, kock

En lärlingsutbildning inom den kommunala vuxenutbildningen är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom din  utbildning

Utbildningens innehåll
Har du ett stort intresse för mat och människor? Utbildningen är för dig som vill arbeta som kock på à la carte- eller lunchrestaurang, på hotell eller bistro i Sverige eller någon annanstans i världen. Kanske drömmer du om att driva din egen restaurang? Efterfrågan på utbildad arbetskraft är stor och arbetsmarknaden mycket god.
Utbildningen ger dig dessutom en god grund att stå på inför fortsatta högre studier inom restaurang på yrkeshögskola.

Du får lära dig allt från grunderna i matlagning till avancerad matlagning med à la carte och fine dining i fokus. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi, livsmedel och näringslära. Dessutom fördjupar vi oss inom dietik och specialkost. Du lär dig också om mat och dryck i kombination - allt hänger ihop. Måltiden är en viktig del i människors liv. Det är din uppgift att tillsammans med dina arbetskamrater se till att gästen får en trevlig upplevelse, ung som gammal. Du får därför kunskap om vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst och får den att vilja komma tillbaka.
Utbildningen är mellan 1 000 och 1 250 poäng beroende på om du läser fördjupningskurser eller ej.

Kursen Matlagning 4, Matlagning specialisering samt mat och dryck i kombination möjliggör fördjupning inom valt intresseområde.

Vart leder utbildningen
För dig som är kock finns massor av arbeten att välja mellan. Du kan arbeta som kock på en trendig restaurang i storstan eller varför inte på ett gästgiveri på landet? Eller på en konferensanläggning? Kanske vill du arbeta bekväma arbetstider på lunchrestaurang?
Möjligheterna är många!

Vad du än väljer så måste du som kock vara beredd på att samarbeta med dina arbetskamrater, hantera tidspress, ha känsla för service och för god planering och organisation. En stor del av yrket handlar om att planera och göra klart i tid och att göra det som en del av ett team. Du kommer att få arbeta med allt från menyplanering, till beställningar och råvaruinköp, matlagning och servering. Efterfrågan på utbildad arbetskraft är stor och arbetsmarknaden mycket god.

Kostnader för eleven
Du betalar 3350 kronor för visst material inklusive kurslitteratur.  Kostnad för arbetskläder tillkommer ca 1000 kr.

Informationsmöte
För att bli antagen till en lärlingsutbildning måste du delta på något av våra informationsmöten. Du måste anmäla dig till informationsmötet och det gör du på Arbetsmarknad och vuxenutbildnings webbplats (www.goteborg.se/larling). Där hittar du även information om nästa informationsmöte.

Där får du mer och fördjupad information. I anslutning till informationsmötet anmäler du dig till den inledande orienteringskursen. Informationsmöten hålls en gång i månaden och är obligatoriskt för att du ska bli antagen.

Lärform
En läringsutbildning inom vuxenutbildningen är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Omfattningen av en lärlingsutbildnrng varierar men är minst 400 poäng och som mest 1600 poäng (20-80 veckor). Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom din utbildning. Varje utbildning börjar med en orienteringskurs på högst fyra veckor. Under orienteringskursen upprättar du bland annat en individuell studieplan, vi kartlägger tillsammans dina förutsättningar för att genomföra en lärlingsutbildning och·du blir matchad mot en lämplig lärlingsplats.

Plats för utbildningen
Göteborg, Skånegatan 20

Utbildningsanordnare
Studium

Ansvarig vuxenutbildning
Göteborg Delkurser

 • Gymnasiearbete Restaurang- och livsmedelsprogrammet
 • Hygien
 • Orienteringskurs på gymnasial nivå för yrkessvenska
 • Livsmedels- och näringskunskap 1
 • Mat och dryck i kombination
 • Matlagning specialisering
 • Matlagning 1
 • Matlagning 2
 • Matlagning 3
 • Matlagning 4
 • Specialkoster
 • Service och bemötande, delkurs 1b

Förkunskaper

Kunskaper i svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: