Visa allastudier.se som: Mobil

Lärling - Mekaniker tunga fordon (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Startdatum: Löpande - Stockholm

Lärling - Mekaniker tunga fordon (kurspaket)

Gillar du problemlösning och teknik? Då är tunga fordonsutbildningen något för dig!
Elev på Mekaniker tunga fordonsutbildningen
 
En lärlingsutbildning inom vuxenutbildningen är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Omfattningen av en lärlingsutbildning varierar men är minst 400 poäng och som mest 1600 poäng (20 - 80 veckor). Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom din utbildning. Varje utbildning börjar med en orienteringskurs på maximalt fyra veckor. Under orienteringskursen upprättar du bl.a. en individuell pedagogisk studieplan, vi kartlägger tillsammans dina förutsättningar för att genomföra en lärlingsutbildning och du blir matchad mot en lämplig lärlingsplats.
 
Utbildningens innehåll
Dagens nyare fordon kräver att du har en fördjupad teknisk kunskap inom bl.a. elektronik och data. Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper för att kunna få en anställning som tekniker. Du lär dig grundläggande fordons- och reparationsteknik i skolans teori- och praktiksalar.

Arbetsuppgifter efter utbildningen
Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta med mekaniskt arbete på tunga fordon på en verkstad med datorstöd och utrustning för tunga lyft. En fordonstekniker inom området tunga fordon har många möjligheter till varierande och spännande arbetsuppgifter såsom lastbil- och bussreparationer, arbete med bygg- och entreprenadmaskiner, på åkerier som har egen verkstad, bärgningsföretag, bensinstationer, däckfirmor, bilprovningsföretag m.m.
 
Tycker du det verkar intressant att analysera, reparera och utföra service och underhåll på tunga fordon i verkstaden eller på fältet är detta kanske en utbildning för dig. Enligt Arbetsförmedlings prognoser finns en stor efterfråga på mekaniker som kan arbeta med tunga fordon.

Informationsmöte
För att bli antagen till en lärlingsutbildning måste du delta på något av våra informationsmöten. Du måste anmäla dig till informationsmötet och det gör du på Arbetsmarknad och vuxenutbildnings webbplats (www.goteborg.se/larling). Där hittar du även information om nästa informationsmöte.

Där får du mer och fördjupad information. I anslutning till informationsmötet anmäler du dig till den inledande orienteringskursen. Informationsmöten hålls en gång i månaden och är obligatoriskt för att du ska bli antagen.

Kostnader
Du betalar för böcker och andra läromedel. Kostnad för skyddskläder cirka 1000 kronor. Delkurser

  • Ellära 1
  • Arbete från servicebil
  • Komfortsystem
  • Lastbilsmonterad hydraulik och pneumatik
  • Lastbilar och utrustning
  • Maskin- och lastbilsteknik introduktion
  • Reparation av lastbilar och mobila maskiner
  • Matematik 1a

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper som motsvarar Svenska eller Svenska som andraspråk på grundläggande nivå och matematik på grundläggande nivå.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön