Visa allastudier.se som: Mobil

Lärling - Personbilsmemaniker (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Kommande starter
Stockholm
Löpande 
Löpande 

Lärling - Personbilsmemaniker (kurspaket)

En lärlingsutbildning inom vuxenutbildningen är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Omfattningen av en lärlingsutbildning varierar men är minst 400 poäng och som mest 1600 poäng (20 - 80 veckor). Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom din utbildning.

Varje utbildning börjar med en orienteringskurs på maximalt fyra veckor. Under orienteringskursen upprättar du bl.a. en individuell studieplan, vi kartlägger tillsammans
dina förutsättningar för att genomföra en lärlingsutbildning och du blir matchad mot en lämplig lärlingsplats.

Som fordonstekniker arbetar du med att felsöka, demontera, rengöra, kontrollera, justeraeller byta ut felaktiga eller utslitna delar. Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper för att kunna få en anställning som fordonstekniker.

En fordonstekniker har många möjligheter till varierande och spännande arbetsuppgifter.Tycker du det verkar intressant att analysera, reparera och utföra service och underhåll påfordon är detta kanske en utbildning för dig. Framtida arbetsplatser kan exempelvis varaverkstäder, bensinstationer, bärgningsföretag, däcksfirmor eller transportföretag. Det finnsett behov av utbildade fordonstekniker med rätt kompetens för dagens moderna fordon.

Idag används modernt, datorbaserat studiematerial samt digitala diagnosverktyg och verstadshandböcker. Därför är det bra om du har god datorvana. Utbildningen omfattar
maximalt 1500 poäng. Utbildningens längd beror på dina tidigare erfarenheter inom yrket.

Körkort är inget krav för att delta i undervisningen, men de flesta arbetsgivare kräver det för att anställa fordonsmekaniker.

Informationsmöte
För att bli antagen till en lärlingsutbildning måste du delta på något av våra informationsmöten. Du måste anmäla dig till informationsmötet och det gör du på Arbetsmarknad och vuxenutbildnings webbplats (www.goteborg.se/larling). Där hittar du även information om nästa informationsmöte.

Där får du mer och fördjupad information. I anslutning till informationsmötet anmäler du dig till den inledande orienteringskursen. Informationsmöten hålls en gång i månaden och är obligatoriskt för att du ska bli antagen.

Skola
Motorbranchens tekniska gymnasium

Plats för utbildningen
Västra Frölunda


  Delkurser

  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för yrkessvenska
  • Bromsar, kaross och chassi
  • Komfort- och säkerhetssystem 1a
  • Motor och kraftöverföring
  • Personbilsteknik introduktion
  • Reparation av personbil och lätt transportfordon

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper som motsvarar Svenska eller Svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå.
Körkort är inget krav för att delta i undervisningen, men de flesta arbetsgivare kräver det för att anställa.
 

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön