Visa allastudier.se som: Mobil

Plattsättare (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm

Plattsättare (kurspaket)

Denna utbildning anordnas via GRvux!
Läs mer om yrkesutbildningen på: www.grvux.se 
Ansökan gör du via länken: GRvux

Ett inomhusjobb där man klär ytor med klinkers, kakel, konstbetong eller mosaik.

Förkunskapskrav
Godkända betyg i Svenska/Svenska som andraspråk eller motsvarande och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande.

Utbildningens innehåll
Utbildningen till plattsättare ligger inom ramen för trä- betong- murinriktningen på Bygg- och anläggningsprogrammet. Utbildningsinnehållet är delvis samma som för exempelvis murare eller snickare. De gemensamma delarna som är 2/3 av utbildningen syftar till att ge en bredd att stå på medan den sista tredjedelen är specialiserad på plattsättning.
Du lär dig att sätta olika typer av plattor och klinker i varierande mönster och formationer samt att arbeta med olika material, underlag och underarbeten.

En del av utbildningingen genomförs som APL, arbetsplatsförlagt lärande. Det innebär att du är på ett företag och tränar olika moment i utbildningen. Utbildningen innehåller krav på grundläggande matematik och svenska då du exempelvis ska räkna ut hur många plattor du ska sätta på en yta.
Det är viktigt att du kan kommunicera på din arbetsplats och förstå instruktioner.

Efter fullgjord utbildningstid gör man 3300 timmar som lärling på en arbetsplats innan man är färdig inom sitt yrke. Det motsvarar cirka 2 år. Information om detta kan läsas på Byggnadsindustrins yrkesnämnds hemsida, www.byn.se

Utbildningen kräver att du studerar på heltid.

Utbildningen leder till
Som plattsättare får du klä innerväggar eller golv med kakel, klinker, konstbetongplattor eller mosaik. Uppgifterna kan variera mellan allt ifrån att sätta plattor i badrum till stora simhallar. I uppgifterna ingår också underarbeten, som fuktisolering av golv eller väggar. Det finns många olika typer av firmor, både stora och små. Många som arbetar som plattsättare har eget företag.

De mer hantverksbetonade jobben syns allt mer i dagens byggande och keramiska material som kakelplattor och klinkers används till stor del i det moderna byggandet. En plattsättare förväntas även kunna utföra allt underarbete såsom flytspackling, fallspackling och utföra tätskikt. Detta medför att du kommer att få utbildning inom fuktspärr och försäkringsregler gällande våtutrymmen.

Viktig information
Det finns inga krav på förkunskaper inom det yrke du valt, men det är en stor fördel om du har körkort eller har det på gång när du ska ut på APL och i lärlingsanställning. När du blivit antagen, kom ihåg att söka CSN om det är aktuellt för dig.

Studiebesök
Movant har öppet för studiebesök varje onsdag mellan klockan 13-15.  Du får se skolan, ställa frågor till personal och elever. Kontakta Monika Rossing, monika.rossing@movant.se

Informationsmöte
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte före antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL plats.

Plats för utbildningen
Norra Deltavägen 3, 417 05  Göteborg

Utbildningsanordnare
Movant

Ansvarig vuxenutbildning
Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad
 
Kostnader / Informationsmöte / Studieperioder / APL perioder
Se nedan under respektive kursstart.
  Delkurser

 • Bygg och anläggning 1
 • Bygg och anläggning 2
 • Gymnasiearbete Bygg- och anläggningsprogrammet
 • Specialyrken 1
 • Specialyrken 2
 • Specialyrken 3
 • Husbyggnadsprocessen
 • Husbyggnad 1
 • Husbyggnad 2
 • Husbyggnad 3 ombyggnad
 • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering
 • Orienteringskurs på gymnasial nivå för yrkessvenska

Förkunskaper

Godkända betyg i Svenska/Svenska som andraspråk eller motsvarande och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Plattsättare (kurspaket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön