Visa allastudier.se som: Mobil

Restaurangkonditor - komplettering (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Kommande starter
Stockholm
Löpande 
Löpande 
Löpande 

Restaurangkonditor - komplettering (kurspaket)

Förkunskapskrav
Kunskaper som motsvarar svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå.
1 års dokumenterad praktisk yrkeserfarenhet inom matlagning eller bageri.

Vill du fortsätta att vara en viktig del av framtidens restaurangbransch? Idag efterfrågar branschen  bl.a. kompetent yrkesfolk som har både erfarenhet samt bred produkt- och hantverkskunskap inom matbröd och desserter.

Utbildningens innehåll
Utbildningen Restaurangkonditor riktar sig mot redan yrkesverksamma vilket innebär att du gör praktik (APL) på din nuvarande arbetsplats.  Har du ingen arbetsplats så hjälper skolan till med  att ordna en APL-plats åt dig. Utbildningen är till för dig som vill bredda och fördjupa dina kunskaper om klassiska och moderna bakverk, matbröd och desserter, lära dig hantverket  samt ta del av aktuella tekniker och trender.

Utbildningen är speciellt lämpad för storköks -och restaurangkockar, kallskänkor  samt bagare som saknar denna spetskompetens.

Utbildningen kommer att fokusera på grunderna i hantverket, på upplägg och presentation av desserter samt kunskap om tillverkning och ett varierat sortiment av matbröd. Som yrkesman/kvinna ökar du därmed din ämneskompetens och får rätt förutsättningar och verktyg för att matcha branschens behov av yrkesrollen samt stärker ytterligare din anställningsbarhet.

Utbildningens styrka är att den genomförs i samarbete med ledande företag inom branschen. Flertalet av undervisande lärare är aktivt yrkesverksamma och har gedigen kompetens inom området. För att få tillgång till aktuell kunskap och kompetens tar vi även in gästföreläsare direkt från arbetslivet. Genom sin erfarenhet bidrar dessa starkt till att säkerställa att utbildningen är uppdaterad och relevant för yrkesrollen vilket leder till att du får en aktuell och efterfrågad kompetens.

Utbildningen läses på helfart. Undervisningen är schemalagd två eftermiddagar/kvällar per vecka. Kurserna är uppdelade i ämnesblock som läses efter varandra. Utbildningens styrka är att ge förutsättningar att kombinera ett fortsatt aktivt yrkesliv med möjlighet att direkt prova nyvunna kunskaper på sin arbetsplats.

Vart leder utbildningen
Utbildningen ger en spetskompetens  vilket ger en ökad kunskap och kompetens för att matcha restaurangbranschens behov. Utbildningen ska ge de praktiskt tillämpbara kunskaper  som saknas i branschen och som motsvarar den kvalitet och det utbud som dagens gäster efterfrågar.

Kostnader/ Informationsmöte/ Studieperioder/ Plats
Se nedan under respektive kursstart.

Kurs- och antagningsbesked
Vi skickar ut kurs- och antagningsbesked till dig via brev på posten. Du kommer också att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto.
Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet. 

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL plats. Delkurser

  • Bageri 1
  • Bageri 2
  • Konditori 1
  • Konditori 2
  • Konditori 3
  • Hygien
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för yrkessvenska

Förkunskaper

Kunskaper som motsvarar svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå.
Minst ett års yrkeserfarenhet inom matlagning och/eller bageri som styrks med ett arbetsgivarintyg.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: