Visa allastudier.se som: Mobil

Stödassistent - deltid (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Kommande starter
Stockholm
Löpande

Stockholm
Löpande

Stödassistent - deltid (kurspaket)

"Vill du ständigt utvecklas i ett fritt och självständigt yrke, så är denna utbildning rätt för dig."

Förkunskapskrav
Utbildningen är för dig som idag arbetar inom funktionshinderområdet - och har jobbat minst ett år heltid , vilket måste styrkas med arbetsgivarintyg som visar hur länge du arbetat. För utbildningen behöver du ha kunskaper som motsvarar svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå samt grundläggande matematik.

Studieform
Deltid 75%, gruppundervisning i skolan
Du läser 1 dag/vecka på deltid (75%) i skolan och resten på egen hand hemma eller i skolans studiehall där det finns tillgång till handledare. Övrig tid arbetar du. Utbildningen beräknas ta ca 2 år. Detta är utbildningsformen för dig som jobbar inom funktionshinderområdet men saknar grundutbildning.

Utbildningens innehåll
Stödassistent är benämningen på den yrkesgrupp som arbetar med att ge vardagsstöd åt människor med funktionsnedsättning. Stödassistenten kan stödja både barn, ungdomar och vuxna med olika funktionshinder. Under utbildningen får du lära dig mer om människor och hur du kan stödja dem på olika sätt utifrån deras förutsättningar.
Som elev kommer du under utbildningens gång att få möjlighet att utveckla din kunskap, ditt kreativa tänkande, problemlösningsförmåga och din beslutsförmåga samt kunna utveckla dina idéer och visioner. Det är viktigt att du som elev är beredd och har modet för att överväga nya lösningar med hjälp av lärarens handledning och stöd.

I utbildningen ingår kurser ur kurspaketet Vård och omsorg samt Barn och fritid.

Utbildningen leder till
Efter avslutad utbildning ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att kunna arbeta inom funktionshinderområdet exempelvis daglig verksamhet, boendestödjare, ledsagare, personlig assistans, avlösare, och elevassistent samt inom lägerverksamhet. Arbetet är omväxlande och ansvarsfullt och man utgår från den enskildes behov, önskemål och förutsättningar. I dag är arbetsmarknaden mycket god för dig som genomgått utbildningen.

Studiebesök på skolan
Kontakta utbildningsledare Ludvig Norlander, ludvig.norlander@educ.goteborg.se

Informationsmöte
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte innan antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

Kurs- och antagningsbesked
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Vi skickar ut kurs- och antagningsbesked till dig via brev.
Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet. 

Plats för utbildningen
Studium, Styrmansgatan 21 B, Göteborg

Utbildningsanordnare
Studium

Kostnader/informationsmöte/studieperioder
Se nedan under respektive kursstart
  Delkurser

 • Gymnasiearbete Barn- och fritidsprogrammet
 • Friskvård och hälsa
 • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering
 • Orienteringskurs på gymnasial nivå för yrkessvenska
 • Etik och människans livsvillkor
 • Socialpedagogik
 • Aktivitetsledarskap
 • Lärande och utveckling
 • Psykologi 1
 • Psykiatri 1
 • Samhällsbaserad psykiatri
 • Samhällskunskap 1a1
 • Socialt arbete
 • Specialpedagogik 1
 • Specialpedagogik 2
 • Svenska som andraspråk 1
 • Svenska 1
 • Vård- och omsorgsarbete 1

Förkunskaper

Utbildningen är för dig som idag arbetar inom funktionshinderområdet - och har jobbat minst ett år heltid , vilket måste styrkas med arbetsgivarintyg som visar hur länge du arbetat. Du ska även ha förkunskaper som motsvarar svenska/svenska som andraspråk samt grundläggande matematik.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Stödassistent - deltid (kurspaket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: