Visa allastudier.se som: Mobil

Tekniker automatiserad produktion (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm

Tekniker automatiserad produktion (kurspaket)

Denna utbildning anordnas via GRvux!
Läs mer om yrkesutbildningen på: www.grvux.se 
Ansökan gör du via länken: GRvux

Det mest stimulerande med mitt arbete som tekniker automatiserad produktion är omväxlingen, berättar Björn. Både i arbetsuppgifter och i storlek på projekten. Björn har läst till tekniker automatiserad produktion på Göteborgs Tekniska College; en utbildning som han beskriver som "kompetent, spännande och utmanande", mycket tack vare de duktiga lärarna, säger Björn.
Utbildningen har gett mig kunskaper i programmering och mycket teoretiskt och praktisk erfarenhet inom el och mekanik.

Förkunskapskrav
Godkända betyg i Svenska/Svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper och Matematik på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Utbildningens innehåll
Utbildningen är för dig som är intresserad av att arbeta som tekniker automatiserad produktion inom modern industri. Utbildningen ger dig kunskaper inom installation, drift, programmering och dokumentation av olika system. Du lär dig att förebygga störningar i produktionen med hjälp av planerat underhållsarbete. Du får kunskaper för att förebygga och åtgärda fel inom områdena elektricitet och mekanik.

Du studerar i moderna utbildningslokaler med egna robotceller och produktionslina där du kan kombinera teoretiska och praktiska studier. Du får under studietiden vara med om att bygga, modifiera och programmera olika automatiserade anläggningar. I utbildningen ingår även APL, arbetsplatsförlagd utbildning, på företag där du får använda och utveckla dina kunskaper.

Utbildningen leder till
Tekniker automatiserad produktion arbetar med att installera, ställa in och köra igång automatiska anläggningar och programmera anläggningar som är datorstyrda. I arbetsuppgifterna ingår att kontrollera apparater och anläggningar och utföra förebyggande underhåll.  Ibland är maskinerna eller anläggningarna uppkopplade till nätverk och felsökningen görs ofta via en uppkopplad dator innan man kommer ut i anläggningen. Tekniker automatiserad produktion kan också arbeta med att utveckla nya tekniska lösningar.

Ofta utförs arbetet under tidspress eftersom ett avbrott i produktionen kan kosta mycket pengar. Beredskapstjänst eller jourtjänst ingår ofta i arbetet. Det innebär att man ibland får arbeta kvällar, nätter och helger när det uppstår fel. Tekniker automatiserad produktion kan vara anställda av serviceföretag som sköter servicen av anläggningarna.

Då är kontakten med kunder en viktig del av arbetet. En hel del resor ingår i sådana arbeten och körkort är därför önskvärt. Du kan vara anställd av ett företag och jobba på en flera avdelningar. Du kan även få jobb på ett serviceföretag och åka runt till olika kunder för att lösa deras problem inom automation.

Studiebesök
Kontakta Ulrika Aiff Ulrika.Aiff@gtc.com eller
Åsa Blidby Asa.Blidby@gtc.com

Viktig information
För att tillgodogöra dig utbildningen rekommenderas att du utöver matematikkunskaper har intresse för data och programmering. Du läser mellan 54 och 60 veckor beroende på dina förkunskaper och din studietakt.

Informationsmöte
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte innan du blir antagen. Där får du veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL plats.

Plats för utbildningen
Volvo Lärcenter Torslanda, Personalvägen 13, Torslanda

Utbildningsanordnare
Göteborgs Tekniska College.

Ansvarig vuxenutbildning
Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad
 
Kostnader / Informationsmöte / Studieperioder / APL perioder
Se nedan under respektive kursstart. 

  Delkurser

 • Allmän automationsteknik
 • Robotteknik
 • Avhjälpande underhåll 1
 • Underhåll driftsäkerhet
 • Ellära 1
 • Praktisk ellära
 • Elkraftteknik
 • Engelska 5
 • Gymnasiearbete El- och energiprogrammet
 • Elmotorstyrning
 • Industritekniska processer 1
 • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering
 • Matematik 1a
 • Distribuerade styrsystem
 • Mät- och styrteknik
 • Mät- och reglerteknik
 • Programmerbara styrsystem
 • Samhällskunskap 1a1
 • Svenska som andraspråk 1
 • Svenska 1

Förkunskaper

Godkända betyg i Svenska/Svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper och Matematik på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tekniker automatiserad produktion (kurspaket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön