Visa allastudier.se som: Mobil

Validering - Bygg (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Kommande starter
Stockholm
Löpande 
Löpande 
Löpande 

Validering - Bygg (kurspaket)

Kontinuerliga kursstarter sökbara under våren 2017.
 
Validering innebär att man genomför en kartläggning, bedömning och värdering av en individs faktiska kunskaper, färdigheter och förmågor. Byggvalidering är till för dig som arbetat inom byggyrket en längre tid och därmed har erfarenhet och kunskaper som du vill pröva för att få dokument på din yrkeskompetens.
 
Just nu kan du validera följande bygginriktningar:
- Anläggningsarbetare
- Betongarbetare
- Byggnadsträarbetare
- Golvläggare
- Murare
- Målare
- Plattsättare
- Ställningsbyggare

OBSERVERA: Det är INTE en komplett grundutbildning utan är endast tillgänglig för dig som har minst 1 års yrkeserfarenhet inom någon av inriktningarna.
 
Hur ansöker du?
Ansökan sker genom ett personligt besök på Studievägledningen, Rosenlundsplatsen 2. Du ska ha med dig arbetsintyg från tidigare yrkeserfarenhet som styrker din behörighet. Du kommer sen bli kallad till en översiktlig kompetenskartläggning så fort som möjlig efter din ansökan.
 
1. I ansökan beskriver du vilken yrkeserfarenhet och inom vilka områden du har erfarenhet inom bygg samt under hur lång tid du arbetat med det. Om du bedöms ha tillräckliga förkunskaper kan du kallas till en fördjupad kartläggning av din yrkeserfarenhet.
 
2. Du som efter kartläggningen anses uppfylla grundvillkoren för en validering erbjuds att under ca 6 veckor få genomgå praktiska och teoretiska tester och sedan få möjlighet att erhålla betyg i byggämnen inom din inriktning samt utbildningsbok eller yrkesbevis efter avslutad validering.
 
Om validering beslutas om efter kartläggning, ca 1600 p inom vald inriktning.


  Delkurser

Förkunskaper

För att bli antagen måste du ha minst ett års praktiska erfarenheter från en svensk byggarbetsplats alternativt minst 3 års praktiska erfarenheter från en utländsk byggarbetsplats.

För utbildningen ska du ha förutsättningar för studier och rekommenderad nivå Sfi C.

Ange i din ansökan vilken yrkeserfarenhet inom bygg du har (ange även vilka arbetsuppgifter du haft) samt under hur lång tid du arbetat inom yrket.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön