Visa allastudier.se som: Mobil

Yrkesväktare - Flexibla studier (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm

Yrkesväktare - Flexibla studier (kurspaket)

Denna utbildning anordnas via GRvux!
Läs mer om yrkesutbildningen på: www.grvux.se 
Ansökan gör du via länken: GRvux

"Vill du arbeta med människor, bevakning och säkerhet? Tycker du om att hantera utmaningar och hitta lösningar? Då är väktarutbildningen något för dig."

Förkunskapskrav
Godkända betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk  samt godkända betyg i engelska och matematik på grundläggande nivå.
Personliga intervjuer genomförs innan beslut om antagning.

Intervjuer
Som sökande kommer du att intervjuas innan antagning.

Studieform
Flexibla studier, APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår.

Utbildningens innehåll
I utbildningen till väktare får du lära dig krishantering, självskydd, bevakningsjuridik, brand, akutsjukvård, tekniska hjälpmedel med mera.  Du läser gymnasiekurserna socialt arbete, kommunikation,  psykologi 1, rätten och samhället och bevakning och säkerhet.

Dessutom ingår den av branschen auktoriserade väktargrundutbildning del 1 (VU1) och del 2 (VU2) på BYA Väktarskolan.

VÄKTARGRUNDUTBILDNING DEL 1 (VU1)
bevakningsjuridik, förenklad handläggning av snatteriärenden, bevakningstjänst, arbetsmiljö och facklig information, yrkesetik och moral, olaga diskriminering och mänskliga beteenden, tekniska hjälpmedel vid bevakningen, brand och akutsjukvård, konflikthantering och självskydd och handfängsel.
 
VÄKTARGRUNDUTBILDNING DEL 2 (VU2)
bevakningstjänst, konflikthantering och självskydd, arbetsmiljö, samhällets rättsvårdande myndigheter, droger, facklig information, krishantering och kamratstöd och sjukdomskunskap.

Utbildningen är utformad i samråd med BYA (Bevakningsbranschens yrkes- och arbetsmiljönämnd). Efter utbildning och godkända tester får du en väktarlegitimation som är godkänd av BYA.

Flexibla studier innebär att du använder flera lärformer. Till stor del studerar du via datorn och har möjlighet att träffa lärare för handledning.

Utbildningen leder till
Som utbildad väktare är arbetsuppgifterna många och väldigt varierande. Du kan arbeta med övervakning, rondering, receptionsarbete, parkeringsvakt samt förebyggande arbete inom bevakningsbranschen. Då utbildningen är framtagen i nära samarbete med branschen är du mycket attraktiv på arbetsmarknaden när du är klar med din utbildning. Goda kontakter skapas mellan elev och bevakningsbolagen under utbildningen samt under APL-perioden.

Studiebesök på skolan
Kontakta Maria Hammar,
maria.hammar@moa-larcentrum.se

Viktig information
I utbildningen ingår väktargrundutbildning 1 och 2 i samarbete med BYA (Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd).
Enligt BYA:s regelverk krävs det för att bli väktare att du ska vara 18 år fyllda, vara laglydig och drogfri, ha bott i Sverige i minst fem år samt behärska svenska i tal och skrift.

För att du ska kunna gå på utbildningen och göra APL måste du begära utdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Länsstyrelsen prövar din lämplighet och laglydnad. (Myndighetskraven på dig för att kunna arbeta på ett auktoriserat bevakningsföretag regleras i RPSFS 2012:18 FAP 579-2 4 kap §1-4).

Grundläggande datavana rekommenderas då utbildningen sker flexibelt. Många arbetgivare efterfrågar B-körkort.

Informationsmöte
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte innan antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

Kurs- och antagningsbeskedet
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.
Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.   

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL plats. . Innan APL ansöker bevakningsbolaget om en utökad granskning hos Länsstyrelsen.

Plats för utbildningen
MoA Lärcentrum, Östra Hamngatan 30 - 34, Göteborg

Utbildningsanordnare
MOA Lärcentrum

Ansvarig vuxenutbildning
Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad

Kostnader / Informationsmöte / Studieperioder / APL perioder
Se nedan under respektive kursstart.


  Delkurser

  • Bevakning och säkerhet
  • Rätten och samhället
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering
  • Orienteringskurs för gymnasial nivå för Ämnesintroduktion
  • Kommunikation
  • Psykologi 1
  • Socialt arbete

Förkunskaper

Godkända betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk  samt godkända betyg i engelska och matematik på grundläggande nivå. 
Personliga intervjuer genomförs innan beslut om antagning.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Yrkesväktare - Flexibla studier (kurspaket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön