
BIM informationssamordning
BIM informationssamordning
En kort YH-utbildning på 8 veckor som riktar sig till dig som är yrkesverksam projektör eller motsvarande och behöver kompetensutveckling inom byggnadsinformationsmodellering (BIM). Utbildningen är kostnadsfri och har ett flexibelt upplägg så att du kan kombinera studierna med ditt arbete. Utbildningen ges vid flera tillfällen.
Vad är en kort yrkeshögskoleutbildning (YH)?
Korta YH-utbildningar är anpassade efter arbetsmarknadens behov och riktar sig till dig som vill vidareutbilda dig inom ett visst kompetensområde eller yrke. Utbildningarna är flexibla och kan oftast studeras på deltid, parallellt med ditt arbete och på distans. Alla korta YH-utbildningar är dessutom kostnadsfria och CSN-berättigande.
Till skillnad från de längre YH-utbildningarna ställer de korta YH-utbildningarna högre krav på förkunskaper. Det innebär ofta att du behöver ha tidigare erfarenhet inom ett visst yrkesområde eller bransch för att kunna bli antagen.
Om utbildningen
BIM informationssamordning är en vidareutbildning för dig som idag arbetar som projektör eller motsvarande och behöver kompetensutveckling inom byggnadsinformationsmodellering (BIM).
Utbildningen behandlar inledningsvis byggnadsinformationsmodellering (BIM) och hur det påverkar utformningen av projekt samt hur det skiljer sig från klassisk projektering. Vidare går vi igenom nomenklaturen samt vikten av att alla ingående parter i ett projekt jobbar enligt samma BIM-manual. Vi kommer även att identifiera olika roller och diskutera hur de interagerar med varandra.
Därefter fokuserar utbildningen på projekteringsprocessen och hur man integrerar BIM, vad man behöver ta hänsyn till, olika gränssnitt samt vilka förutsättningar som måste uppfyllas för ett lyckat resultat. Vi kommer också beröra modellsamordning, kollisionskontroller, mängdning, tjänster och utbyte av data. Slutligen går vi igenom dataleveranser i projektens olika skeden samt olika system för dessa.
Undervisning och studieupplägg
Utbildningen går på deltid och distans. Det finns en stor flexibilitet för att du i mycket hög utsträckning ska kunna kombinera studierna med ditt arbete. Några tillfällen kommer att vara tidsbundna, men i övrigt kommer genomgångar och föreläsningar att spelas in så att du kan ta del av undervisningen när det passar dig. Undervisningen sker genom olika digitala verktyg så som Google Meet, Zoom och Yrgos digitala lärplattform.
Undervisningen består av en mix av inspelade föreläsningar, gruppdiskussioner, instuderingsmaterial och inlämningsuppgifter. Frivilliga handledningstillfällen erbjuds kontinuerligt under utbildningen i syfte att ge stöd, fördjupning och större reflektion.
Behörighet och Ansökan
Förkunskaper och behörighet
För att kunna bli antagen till utbildningen måste du uppfylla följande:
- Grundläggande behörighet, vilket innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande.Mer om vad grundläggande behörighet innebär.
- Minst 6 månaders yrkeserfarenhet på heltid av projekteringsarbete inom bygg eller anläggning.
- Befintlig anställning som projektör eller motsvarande på ett bygg- eller anläggningsföretag.
Ansökan
Du gör din ansökan digitalt genom att välja vilken eller vilka utbildningar du vill ansöka till och bifoga underlag som styrker att du ha de förkunskaper som krävs, till exempel betygskopior och tjänstgöringsintyg.
Kursstarter
Den här utbildningen ges vid följande tillfällen:
Våren 2022
Startar: 14 mars 2022
Sista ansökningsdag: 6 mars 2022
Anmälningskod: YKBISV22
Hösten 2022
Startar: 10 oktober 2022
Sista ansökningsdag: 2 oktober 2022
Anmälningskod: YKBISH22
Yrgo

HITTA DIN FRAMTID HOS YRGO
En yrkeshögskoleutbildning ger dig precis den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Välj bland vårt stora och breda utbud. Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Varje år...
Hitta till utbildaren
Yrgo
Det finns inga recensioner för BIM informationssamordning
Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?
Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.