Visa allastudier.se som: Mobil

Välfärdsteknik och kognitiva funktionshinder

Yrgo
Sammanfattning
Korta Yh-utbildningar
Distans
12 veckor
Deltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: november 2022 - Distans
Välfärdsteknik och kognitiva funktionshinder

Välfärdsteknik och kognitiva funktionshinder

En kurs på 12 veckor som riktar sig till dig som arbetar inom vård, omsorg eller motsvarande och vill kompetensutvecklas inom e-hälsa, digitalisering och välfärdsteknik. Kursen är kostnadsfri, går på distans och har ett flexibelt upplägg så att du kan kombinera studierna med ditt arbete.

Välfärdsteknik och kognitiva funktionshinder är en kurs för dig som vill lära dig mer om hur e-hälsa, digitalisering och välfärdsteknik kan användas inom vård och omsorg. Under kursen får du en förståelse för vilka olika kognitiva hinder som finns och hur dessa kan påverka individen i frågor som självständighet och delaktighet. Du får också kunskaper och förståelse för hur välfärdsteknik kan användas vid kognitiva funktionsnedsättningar. Målsättningen är att du efter avslutad kurs har fördjupade kunskaper inom området, utvecklat en förmåga att tillämpa ett salutogent arbetssätt vid införandet av välfärdsteknik samt att du kan reflektera kring etik och värdegrund kopplat till välfärdsteknik.

Undervisning och upplägg

Kursen är digital och bedrivs på deltid under perioden 7 november 2022 till 27 januari 2023. Den har ett flexibelt upplägg för att du ska kunna kombinera studierna med ditt arbete och ta del av undervisningen när det passar dig.

Undervisningen består av inspelade föreläsningar, gruppdiskussioner, instuderingsmaterial och inlämningsuppgifter. Frivilliga handledningstillfällen erbjuds kontinuerligt under kursen i syfte att ge stöd, fördjupning och reflektion. Vissa onsdagar har obligatoriska digitala träffar vilket kommer att framgå av studieplaneringen. Mer information kommer till dig som blir antagen. Kursen är kostnadsfri.

Förkunskaper och ansökan

För att kunna bli antagen till kursen måste du uppfylla följande:

  • Grundläggande behörighet, vilket innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande.
  • Minst 12 månaders yrkeserfarenhet på heltid inom vård, omsorg eller motsvarande.

Ansökan

Du gör din ansökan digitalt i vårt ansökningssystem. Till din ansökan ska du bifoga följande:

  • Digitala kopior på originalbetyg.
  • Tjänstgöringsintyg med uppgifter om arbetsplats, befattning, omfattning och period. Det ska vara datumstämplat och signerat av arbetsgivare. Datum som arbetsgivare skriver under ska styrka arbetad period. Vi godtar inte anställningsavtal.

Yrgo

HITTA DIN FRAMTID HOS YRGO

En yrkeshögskoleutbildning ger dig precis den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Välj bland vårt stora och breda utbud. Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Varje år...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

YrgoRecensioner

Det finns inga recensioner för Välfärdsteknik och kognitiva funktionshinder

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön