Visa allastudier.se som: Mobil

Hotell- och turism – Gästvärd/Försäljning

YrkesAkademin vux
Sammanfattning
Yrkesvux
Stockholm
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
2023-01-02

Stockholm
2023-01-09

Stockholm
2023-03-13
Hotell- och turism – Gästvärd/Försäljning

Hotell- och turism – Gästvärd/Försäljning

Hotell och Turism – Gästvärd/Försäljning

Besöksnäringen som innefattar Turism, hotell- och evenemangsbranschen är i stort behov av kompetens och personal. Denna utbildning är ett framtidsyrke och möjligheterna att få jobb direkt efteråt är väldigt stora. 

Är du intresserad av försäljning och marknadsföring? Som gästvärd inom försäljning, guest relations och event får du planera olika aktiviteter och upplevelse inom besöksnäringens olika verksamheter. Under utbildningen får du färdigheter i att kommunicera, bemöta, ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar.

Ansökan och behörighet

För att få söka till yrkesvux behöver du ha grund­skole­kompetens. Vissa utbildningar har även särskilda förkun­skapskrav.

Ansökan till yrkesvux görs till väg­lednings­centrum i din hem­kommun, den kommun du är skriven i. Det är hem­kommunen som beslutar om du får gå utbild­ningen.

Upplägg

Utbildningen vänder sig till dig som främst vill arbeta som gästvärd på ett hotell men lämpar sig även för arbete inom konferens, mässor och event. Som gästvärd har du vanligen flera arbetsuppgifter som spänner över fler områden inom både konferens och reception. Du kan även få arbetsuppgifter som att parkera gästers bilar, boka middagar samt hantera bagage. Utbildningen ger både administrativa och praktiska kunskaper och passar dig som vill ha varierande arbetsuppgifter och som tycker om att hjälpa och kommunicera med gäster.

Flexibel studieform – vi anpassar studieformen efter dina behov

När/Fjärr: Du kan välja mellan att utbildas i våra lokaler med schemalagda lektioner elleri realtid, där lärare och elev är på olika platser.

Lärlingsutbildning kommer 2023. 

Kursinnehåll

Service och bemötande 1 – 100p
Besöksnäringen – 100p
Marknadsföring och försäljning – 100p
Aktiviteter och upplevelser – 100p
Reception 1 – 100p
Engelska 5 – 100p
Konferens och evenemang – 100p
Drycker och ansvarsfull alkoholhantering – 100p
Engelska 6 – 100p

Totalt: 900 poäng

Efter studierna

Utbildningen är främst avsedd att leda till arbete som gästvärd på hotell men utbildningen öppnar även upp för andra arbeten som mäss-, konferensvärdinna eller receptionist och liknande. Du kommer att få kunskaper om mötesbranschen och lära dig att planera och genomföra säljmöten, bokningar, konferenser, aktiviteter, event och resor samt planera och genomföra arbetsuppgifter både inom reception, konferens och försäljning. Du får i utbildningen även kunskaper i engelska och i vissa kurser ingår även arbetsplatsförlagt lärande (apl). Apl ger en djupare kunskap och fler möjligheter till att få en anställning inom branschen.

YrkesAkademin vux

YrkesAkademin vuxenutbildning - yrkesutbildning på gymnasienivå med målet jobb och betyg. Riktar sig till dig som saknar gymnasieutbildning eller dig som vill ändra yrkesbana. Vi hjälper dig att lyckas!YrkesAkademin grundades 1997 av Lars-Göran Hagström och är idag en av Sveriges...


Läs mer om YrkesAkademin vux och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Hotell- och turism – Gästvärd/Försäljning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin vux


Tel: 023-584 00

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hotell- och turism – Gästvärd/Försäljning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hotell- och turism – Gästvärd/Försäljning från YrkesAkademin vux, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön