Visa allastudier.se som: Mobil

Produktionsutveckling Industri 4.0

YrkesAkademin
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
325 yh-poäng
Heltid
marker Öppen för sen anmälan/har restplatser
Produktionsutveckling Industri 4.0

Produktionsutveckling Industri 4.0

Produktionsutveckling Industri 4.0

Vill du vara med och skapa framtidens hållbara tillverkningsindustri? Klimatsmarta lösningar, robotar, VR och inbyggda system blir din vardag.

Som produktionsutvecklare är du en nyckelfunktion på företaget. Ny teknik, robotar, automation, uppkopplad maskinpark, VR och inbyggda system är några av de möjligheter som idag finns och används för att utveckla företagen och dess produktion.

Jobbmöjligheter

Idag står företagen inför stora utmaningar. Det finns spännande tekniska lösningar i form av robotar, VR och inbyggda system som är tillgängliga på marknaden men där företagen behöver hjälp med att förstå vilka möjligheter detta ger. I rollen som produktionsutvecklare Industri 4.0 så kommer du vara en viktig del av företagens modernisering och den personen som bidrar till utveckling och digitalisering av produktionslinan. Din kompetens kommer att vara lika viktig för små som stora företag och du kommer också bidra till att skapa en mer hållbar framtid. Industri 4.0 är stort och kommer att revolutionera världen. Digitalisering, automation och smarta fabriker ger effektivare produktion och logistik, större flexibilitet, kortare ledtider och högre kvalitet.

Utvecklingen i den fjärde industriella revolutionen möjliggör en flytt av tillverkningen från låglöneländerna tillbaka till Europa. Med den nya tekniken kan vi få fart på den svenska industriella tillväxten igen. Den tekniska grunden ligger i intelligenta digitala nätverkssystem.

Möjliga yrkesroller efter utbildningen:

 • Produktionsutvecklare
 • Produktionstekniker
 • Industriell förbättringsledare / Projektledare i produktion
 • Operativ beredare / Produktionsberedare
 • Kvalitetstekniker
 • LEAN koordinator

Utbildningens distansupplägg

Utbildningen är på heltid och den studerande behöver vara tillgänglig under dagtid. Det är totalt sju fysiska träffar och träffarna kan förläggas på andra orter än utbildningsorterna, Falun/Avesta/Ludvika, Kalix/Piteå och Örnsköldsvik. Utbildningen är CSN-berättigad och leder till en yrkeshögskoleexamen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet:

 1. avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning,
 2. har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1,
 3. är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller
 4. genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda förkunskaper:

Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:

 • Teknik 1,

Yrkeserfarenhet: Ingen yrkeserfarenhet krävs.

Reell kompetens: Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt än genom skolan. För att vi ska kunna göra en så rättvis och rättssäker bedömning som möjligt behöver du ladda upp arbetslivsintyg som intygar dina arbetsuppgifter eller fylla i ett formulär för kartläggning. Om du åberopar reell kompetens kan vi komma att bedöma din behörighet genom eventuellt skriftligt, muntligt eller praktiskt test.

YrkesAkademin

YrkesAkademin

YrkesAkademin är idag en av Sveriges största leverantörer av yrkesutbildningar för vuxna. Vi erbjuder kompetensutveckling till företag och privatpersoner inom olika branscher i hela Sverige. YrkesAkademin har ett stort utbud av distansutbildningar, nätbaserade utbildningar. Dessa utbildningar passar dig som vill...


Läs mer om YrkesAkademin och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Produktionsutveckling Industri 4.0
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

YrkesAkademinRecensioner

Det finns inga recensioner för Produktionsutveckling Industri 4.0

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Produktionsutveckling Industri 4.0 från YrkesAkademin, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön