Sammanfattning
Yrkeshögskola
Eslöv
400 yh-poäng
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2023-09-04 - Eslöv

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

En tvåårig utbildning som vänder sig till dig som vill arbeta som redovisningskonsult eller som redovisningsekonom i ett privat företag.

Om utbildningen

Redovisningsekonom 400 YH-poäng, bunden, 100 procent studietakt.

Utbildningens mål

Efter utbildningen ska du självständigt kunna arbeta med en organisations redovisning, bokslut och deklaration. Du ska kunna medverka vid lösandet av handelsrättsliga och skatterättsliga problem. Målet är att du självständigt ska kunna arbeta med ekonomisk planering, kontroll och styrning. Du ska också kunna medverka vid affärsutveckling i ett bredare perspektiv än det traditionellt rutininriktade dagliga ekonomiarbetet samt kunna arbeta i lag och med projekt.
Eftersom utbildningen är så praktiskt orienterad kommer du att kunna vara fullt produktiv på en arbetsplats direkt efter avslutad utbildning.

Efter examen

Efter utbildningen ska du kunna arbeta som redovisningsekonom på en revisionsfirmas redovisningsavdelning samt som redovisningsekonom på en redovisningsbyrå. Du kan också arbeta som redovisningsekonom på ett företags ekonomi- eller löneavdelning eller som ekonomiansvarig på ett mindre företag. Inom offentlig förvaltning finns det också arbete för redovisningsekonomer. En del väljer att starta eget företag som redovisningskonsult.

Studieform och omfattning

Utbildningen bedrivs i bunden form på heltid under 2 år. Det innebär 80 veckor varav 20 veckor är LIA, lärande i arbete. LIA-plats söker du som studerande själv. Du har då möjlighet att söka praktik inom det område i branschen som intresserar dig mest.

Arbetsmarknad

Arbetsmarknaden för redovisningsekonomer ser ljus ut. Det finns i dagsläget ganska gott om arbete och de senaste åren har ca två tredjedelar av de studerande arbete i branschen på examensdagen. Vid uppföljning 6 månader efter examen har 90-95 % arbete i branschen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Särskilda förkunskaper

Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:

  • Matematik 2, 100p
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100p

Yrkeshögskolan i Eslöv, Eslövs kommun

Eslöv är en kombination av småstadens trygghet och det bekväma avståndet till storstadens utbud. I Eslöv möts slättland och skogsbygd, ett landskap som ger utrymme för många naturupplevelser. Staden präglas av ett stort entreprenörskap och näringslivet består av både små...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Eslöv, Eslövs kommun och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan i Eslöv, Eslövs kommun

Recensioner

Det finns inga recensioner för Redovisningsekonom

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön