Visa allastudier.se som: Mobil

Betongarbetare - Uppsala

Yrkesplugget
Sammanfattning
Komvux
Uppsala
40-60 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Uppsala
Yrkesplugget

Betongarbetare - Uppsala

Bli specialist på arbeten med betong
Vill du vara - och göra - grundstenen i bygget?

Som betongarbetare är du specialist på arbeten med betong. Betong är ett användningsbart, mångsidigt och mycket starkt byggmaterial. Som betongarbetare arbetar du med armering av betongkonstruktioner, gjutning, golvläggning, montering av betongelement och mycket mer. Du armerar och gjuter golv, väggar och pelare.

Det blir allt mer vanligt med förtillverkade betongelement som kommer direkt från fabrik till bygget. Som betongarbetare är det då din uppgift att ta hand om och montera elementen på plats.

Många konstruktioner kräver en avancerad armering och i utbildningen till betongarbetare hos Yrkesplugget kan du specialisera dig på just armering. Betongen som används vid gjutningar levereras färdigblandad till bygget från en fabrik. Det är viktigt att den kommer på plats i tid och att betongen läggs ut och vibreras på rätt sätt så att betongkonstruktionen får rätt kvalitet. Detta skulle alltså kunna vara en av dina arbetsuppgifter.

Att vara betongarbetare kan vara fysiskt krävande. Arbetet underlättas dock av hjälpmedel i form av byggkranar och betongpumpar exempelvis. Dessa maskiner får du lära dig att använda under utbildningen till betongarbetare hos Yrkesplugget.

Förkunskaper

Du måste ha fyllt minst 20 år för att kunna söka eller avslutat din gymnasietid. Till vissa utbildningar krävs olika behörigheter så kolla upp det i god tid. Att ha sina betygsunderlag och andra papper i ordning är också bra när du ska göra din ansökan.

Yrkesplugget

Yrkesplugget

Yrkesplugget VuxenutbildningPå Yrkespluggets Vuxenutbildningar får du den kompetens du behöver för att lyckas i ditt framtida yrke. Du befinner dig i en lugn och trygg arbetsmiljö samtidigt som du går en yrkesutbildning. Dessutom kommer du att ha roligt när du...


Läs mer om Yrkesplugget och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Betongarbetare - Uppsala
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Yrkesplugget

Hansellisgatan 21
754 50 Uppsala

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Betongarbetare - Uppsala från Yrkesplugget, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Betongarbetare - Uppsala

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: