Visa allastudier.se som: Mobil

Golvläggare

Yrkesplugget
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
40-60 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm
Yrkesplugget

Golvläggare

Vill du gå Byggprogrammet med inriktning golvläggare?

Vid Yrkespluggets Byggprogram kan du välja inriktningen Golvläggare. Detta är en relativt ny yrkesgrupp i byggbranschen och ett av de få yrken i branschen som bedrivs inomhus. Som golvläggare inom bygg jobbar du i allt från renoverings- till nybyggnadsprojekt.

Golvläggaren kommer in i byggets slutskede och lägger golven med olika material, exempelvis linoleum, kork, plast, kakel eller klinker. I utbildningen får du också lära dig att lägga heltäckningsmattor och parkettgolv. Arbeten med renovering och underhåll samt golvläggning i våtrum är en specialitet.

Merparten av dagens golvmaterial läggs i stora enheter, som exempelvis mattor på rulle eller parkettbrädor. Men du måste också kunna utföra specialjobb, som till exempel mönsterläggning av parkettgolv.

Våtrum är ett stort arbetsområde. Det vanligaste är plastgolv med svetsade vattentäta fogar, men du ska också kunna klä våtrumsväggar med plastmaterial.

På Yrkespluggets utbildning till Golvläggare får du också lära dig att hantera de hjälpmedel som underlättar transporter och lyft av golvmaterial.

Förkunskaper

Du måste ha fyllt minst 20 år för att kunna söka eller avslutat din gymnasietid. Till vissa utbildningar krävs olika behörigheter så kolla upp det i god tid. Att ha sina betygsunderlag och andra papper i ordning är också bra när du ska göra din ansökan.

Yrkesplugget

Yrkesplugget

Yrkesplugget VuxenutbildningPå Yrkespluggets Vuxenutbildningar får du den kompetens du behöver för att lyckas i ditt framtida yrke. Du befinner dig i en lugn och trygg arbetsmiljö samtidigt som du går en yrkesutbildning. Dessutom kommer du att ha roligt när du...


Läs mer om Yrkesplugget och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Golvläggare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Golvläggare från Yrkesplugget, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Golvläggare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: