Visa allastudier.se som: Mobil

Håltagare

Yrkesplugget
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
40-60 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm
Yrkesplugget

Håltagare

Utbilda dig till håltagare inom byggbranschen

På Yrkespluggets Vuxenutbildningar finns Byggprogrammet med inriktning Håltagare. Som håltagare använder du mycket kraftfull och avancerad teknisk utrustning som kräver stor kompetens, något Yrkesplugget förser dig med!

Som håltagare arbetar du med att göra hål i olika byggmaterial. Borrning, vägg- och golvsågning tillhör de viktigaste uppdragen. Exempelvis kan det vara din uppgift att ta upp en ny öppning i en tjock tegelvägg för att kunna dra rörledningar igenom den. Eller så borrar du hål i väggar och golv av betong med en diamantborr.

Som håltagare använder du mycket avancerad utrustning. Utrustningen väger inte särskilt mycket, däremot kan uttagning av exempelvis betongblock vara extremt tungt. Av denna anledning behöver du utbildning i tunga lyft, vilket du får på Yrkespluggets håltagarinriktning.

De allt mer kraftfulla och avancerade maskinerna har gjort att håltagaren numera utför många olika typer av arbeten i byggsektorn. Som håltagare jobbar du ofta med ombyggnad av hus. Detta eftersom det ofta behövs nya hål vid byte av rörstammar, el eller ventilation i äldre hus. Vid ombyggnader kan kök eller badrum placeras i nya lägen eller så ska huset kanske användas för ett nytt ändamål. Håltagningar görs också för fönster, dörrar och hissar.

Att arbeta som håltagare passar dig som vill ha ett rörligt, flexibelt och självständigt arbete. Yrket innebär att du får uppleva spännande miljöer och se många olika arbetsplatser och industrier!

Förkunskaper

Du måste ha fyllt minst 20 år för att kunna söka eller avslutat din gymnasietid. Till vissa utbildningar krävs olika behörigheter så kolla upp det i god tid. Att ha sina betygsunderlag och andra papper i ordning är också bra när du ska göra din ansökan.

Yrkesplugget

Yrkesplugget

Yrkesplugget VuxenutbildningPå Yrkespluggets Vuxenutbildningar får du den kompetens du behöver för att lyckas i ditt framtida yrke. Du befinner dig i en lugn och trygg arbetsmiljö samtidigt som du går en yrkesutbildning. Dessutom kommer du att ha roligt när du...


Läs mer om Yrkesplugget och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Håltagare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Håltagare från Yrkesplugget, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Håltagare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: