Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
40-60 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm
Yrkesplugget

Murare

Murare - ett hantverk som kräver stor yrkesskicklighet
Vid Yrkespluggets Vuxenutbildningar kan du utbilda dig till murare. Det är ett av de allra äldsta byggyrkena som kräver stor skicklighet. Förr byggdes husen med murade tegelväggar och med bjälklag av trä och ytterväggarna var ofta putsade. Byggteknik och material har förändrats med tiden, men murarens hantverksskicklighet är fortfarande oumbärlig i nästan all husbyggnadsverksamhet.

Som murare arbetar du i regel med tegel och lättbetong, men putsning med olika sorters teknik är en väsentlig del av yrket. I utbildningen till murare hos Yrkesplugget får du lära dig att främst bygga upp husväggar med lättbetongblock och att klä huset med fasadtegel. Även plattsättning utförs av murare. Du utför också putsning med olika sorters bruk som sprutas eller läggs på för hand. En del murare utför även inredningsjobb, exempelvis väggar av tegel eller puts och murverk för spisar.

Du kan också arbeta med stuckatur. Stuckatören arbetar med dekorationslister av gips vid taket och tillverkar takrosetter. Detta är ett avancerat jobb som kräver vidareutbildning.

Många murare väljer att specialisera sin utbildning inom mureri eller putsning, detta kan du göra på Yrkespluggets byggprogram.

Förkunskaper

Du måste ha fyllt minst 20 år för att kunna söka eller avslutat din gymnasietid. Till vissa utbildningar krävs olika behörigheter så kolla upp det i god tid. Att ha sina betygsunderlag och andra papper i ordning är också bra när du ska göra din ansökan.

Yrkesplugget

Yrkesplugget

Yrkesplugget VuxenutbildningPå Yrkespluggets Vuxenutbildningar får du den kompetens du behöver för att lyckas i ditt framtida yrke. Du befinner dig i en lugn och trygg arbetsmiljö samtidigt som du går en yrkesutbildning. Dessutom kommer du att ha roligt när du...


Läs mer om Yrkesplugget och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Murare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Murare från Yrkesplugget, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Murare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: