07 okt 2021

Ännu finns chansen att bli biolog

Biologprogrammet är en av många utbildningar med platser kvar. Sök i tid om du vill ha en plats. Här hittar du lediga restplatser.

Kandidatprogrammet i biologi vid Göteborgs universitet är en av många utbildningar med platser kvar inför höstterminen. Just nu är tio platser lediga. Dessutom räknar institutionen med flera sena avhopp av de som kommit in på andra utbildningar.

Peter Gulz, utbildningsadministratör vid institutionen för biologi, säger att de flesta biologer får jobb efter examen.

– Biologer hamnar på många olika arbetsplatser men generellt sett blir de handläggare inom miljö och naturvård på kommun eller länsstyrelse, på konsultföretag och en del fortsätter inom universitetet med forskarstudier. Om de fördjupar sig inom molekylärbiologi så arbetar de främst med forskning inom bioteknik och på läkemedelsföretag.

Peter berättar att enligt en enkät från 2008 så var 85 procent av de examinerade biologerna väldigt nöjda och hade ett jobb som var kopplat till utbildningen.

– Om man kommer in och tar sina chanser, skaffar praktik och knyter kontakter – då är chanserna stora, säger Peter.

Hur populär är utbildningen?

– Det har varierat över tid. Förut blev vi nerringda när utbildningen bara fanns på fem-sex universitet. Nu finns programmet på fler högskolor. Antalet biologer som examineras är inte färre, men vi har svårare att hitta studenter.

Vem passar till att bli biolog?

– Om du är intresserad av ämnet och tror att det kan leda till något som du är intresserad av att arbeta med, då borde du söka.

Sök nu!

Lediga platser på utbildningar.

Relaterat

Plugga biologi – jobba som arborist

Tropisk marinbiologi – med paradiset som arbetsplats

Guide: Miljö är det nya svarta

Naturälskare – här hittar du karriären

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Lätt att få jobb som GU-student

Så många som 90 procent av studenterna vid Göteborgs universitet har jobb ett par år efter examen. Det visar en färsk studie. 79 procent av de före detta studenterna vid Göteborgs universitet har heltidsjobb. Det visar en undersökning från universitetet, som presenterades i går. De svarande tog examen någon gång mellan 2003 och 2007 och har läst antingen kurser och program.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Fuska eller inte fuska – det är frågan

Studenten gjorde fel och fick sitt straff. Lika enkelt var det inte när rektorn blev anklagad för fusk. Läs mer: Så fuskar studenterna Så mycket fuskas det Karin studerar ett mastersprogram i Lund. Två gånger har hon åkt fast för fusk. Hon är inte stolt över det och hon erkänner de fel hon gjort. Hon har tagit sitt straff. – Jag säger inte att jag gjorde rätt.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Dåliga betyg men talang?

Du har möjlighet att komma in på drömutbildningen även om du har dåliga betyg.  Här är utbildningarna som ser bortom betygen.

Läs mer