Här pluggar du gratis till personlig tränare
28 okt 2021

Här pluggar du gratis till personlig tränare

På Katrinebergs Folkhögskola finns utbildningen till personlig tränare som är gratis och berättigar till studiemedel. Det är unikt.

Utbildningar inom hälsa och träning ligger i tiden. En av de skolor som har lyssnat av trenderna är Katrinebergs folkhögskola som har en utbildning till personlig tränare.

Utbildningar till personlig tränare och inom hälsa och idrott

Utbildningar till personlig tränare

Utbildningar inom hälsa

Utbildningar inom idrott

Ovanligt att utbildningen är gratis och ger studiemedel

Skillnaden mot andra utbildningar till personlig tränare är att kursen är kostnadsfri precis som all utbildning på folkhögskola, och att du får studiemedel när du studerar.

Så vitt vi känner till finns det ingen annan utbildning till personlig tränare som är studiemedelsberättigad, säger Gösta Hassel, rektor på skolan.

Leder till intyg och licens inom styrketräning

Utbildningen som är en termin leder till intyg om att man utbildat sig till tränare och en licens inom styrketräning genom Elejko.

På utbildningens  läser du bland annat idrottsfysiologi, beteendevetenskap, branschkunskap, näringslära, anatomi och marknadsföring och försäljning. Du får även praktisera dina nyvunna kunskaper på andra elever på skolan.

Det är stort intresse för kursen och vi tar bara in 12 deltagare. Det är viktigt att du har gått ut gymnasiet och en fördel om du har  erfarenhet från friskvård eller idrott, säger Gösta Hassel.

Mer information om utbildningen

Intervju från 2010 

Senast uppdaterad: 28 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

"Zombies är som en naturkatastrof"

I februari startar kursen ”Att överleva en zombiekatastrof” på Norra Stor Stockholms ABF. Redan innan kurskatalogen kommit ut har 35 personer anmält sig. Kursen utgår från hur vi kan lära oss mer om verkligheten genom zombieböcker och zombiefilm. Vad kan vi lära oss av zombies? – Zombies kan vi kanske inte lära oss så mycket av men litteraturen och filmerna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Så kan kurserna hjälpa dig till jobb

Genvägen till jobb kan gå genom ett studieförbund. Kattis Nilsson fick jobb som dekoratör på Indiska efter en utbildning på Medborgarskolan. Nej, du behöver inte gå universitet eller högskola för att få en utbildning som leder till jobb. Kattis Nilsson, 32, gick Medborgarskolans kurs dekor och reklam – och fick jobb efter två månader. – Jag var väldigt målinriktad på att få jobb inom yrket även om ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Klipp nån och skaffa dig ett jobb

Det utbildas tusentals fler frisörer än det egentliga behovet – varje år. Utbildningen är fortfarande mycket populär.

Läs mer