Tropisk marinbiologi
14 okt 2021

Tropisk marinbiologi – med paradiset som arbetsplats

För många vore det en dröm att jobba i ett tropiskt paradis med fiskar, koraller och marina däggdjur. Utbildningar inom miljö har blivit 2000-talets framtidsbransch.

– I tropisk miljö kan du jobba i u-länder med u-landsfrågor. Jag jobbar i Tanzania och handleder doktorander. På Sida kan man jobba med exempelvis vattenfrågor i Afrika, säger Martin Gullström vid Stockholms universitet.

I höstas undervisade Martin i den internetbaserade distanskursen Tropisk marinbiologi. På kursen studerar studenterna bland annat korallrev och mangroveträsk.

– Det stora jobbet är egentligen att man skriver tre essäer.

Studenterna väljer ett område – exempelvis korallrev – och studerar hur ekosystemet fungerar. Martin säger att han rekommenderar utbildningen till alla som brinner för marinbiologi.

– Många på jorden bor vid kuster, så många påverkas av havet. Jag gillar u-lands- och miljöfrågor. Men visst är det en tuff bransch.

Tips på utbildningar

Miljövetenskap

Ekologi

Tropisk ekologi

Artikelskribent: Per Samuelson

Senast uppdaterad: 14 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-09

Checklista: Bli redo för terminsstart

Nu börjar terminen och det är hög tid att få ordning på allting. Kårordföranden ger sina bästa tips. Vid terminsstart är det mycket som ska ordnas. I synnerhet om du just flyttat till en ny studieort är det lätt att glömma något i villervallan. Karin Nordlund, ordförande på Uppsala Studentkår, vet vad som är viktigast för en student.– Skaffa en cykel. Och se till att den är rätt utrustad.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-04

Så gör du succé på jobbmässan

10 november började 2010 års arbetsmarknadsdagar Arkad i Lund och veckan efter är det Armadas tur på KTH i Stockholm. Här får du de bästa tipsen på hur du får ut så mycket som möjligt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-27

Sophie skrev 2,0

Sophie Ollén har skrivit resultat 2,0 på högskoleprovet två gånger, både på det nya och det gamla provet. Här delar hon med sig av sina bästa tips.

Läs mer