08 okt 2021

3 julklappar från och till en student

Snart är julen här. Vad ska du ge och vad ska du få? Här har vi listat tre ypperliga julklappar för studenter - från studenter.

Kandidatkalendern 2012 är en väggkalender med bilder på läkarstudenter.

Erik Hinnerdal 1) Lättklätt för välgörande ändamål

Studenterna som pluggar sjätte terminen vid Uppsala universitets läkarprogram säljer "Kandidatkalendern 2012", en kalender med lättklädda bilder på sig själva. Till skillnad från studentpopulationen inom medicin är samtliga modeller i kalendern män. Överskottet går till Läkare utan gränser.

Betonglyktor med spets. Design: Madeleine Axelsson, Timara Lindell.

2) Praktiskt från praktiska studenter

Axelvärmare av vete, armband i plexiglas eller en lykta gjord av returglas? När industridesign-studenterna i Lund hade sin årliga julmarknad fanns det ingen brist på julklappsidéer och tidningen Lundagård rapporterade om spännande julklappstips. Många studentföretagare går att hitta på nätet. Du kan också hålla utkik efter studentföretag på marknader och mässor i din närhet.

3) Överlevnadspaket

Under hösten har Linnéstudenterna delat ut "överlevnadspåsar" i Kalmar och Växjö till studenter som har det svårt att få pengarna att gå ihop. Toapapper, nudlar, godis och kondomer är några av produkterna i påsarna som gått åt i rasande fart. Mat och annat livsnödvändigt är en utmärkt julklapp till en fattig student.

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-06-20

Expertens bästa ekonomitips

Han hjälper människor med ekonomitrubbel på TV. För AllaStudiers räkning ger han de bästa tipsen. Patrick Grimlund är doktorand i företagsekonomi vid Uppsala universitet och ny programledare för Lyxfällan på TV3. Hans bästa tips till studenter är att spara in på boende och mat. - Bo hemma hos föräldrarna så länge som möjligt. Eller så kan du kanske bo ihop med en kompis, det är kul.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Så räcker pengarna i sommar

Sommaren är tuff för landets studenter. Maria har koll på slantarna och ger sina bästa tips: "En månad klarade jag att leva på 500 kronor"

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-02-27

Effektiva spartips för en bättre studentekonomi

Studentlivet är utvecklande, lärorikt och fyllt med spännande upptåg men den är också förknippad med en tajtare budget. Ett bra sätt för att få mer kvar i plånboken är att sänka sina omkostnader i vardagen.

Läs mer