Visa allastudier.se som: Mobil

3 julklappar från och till en student

Snart är julen här. Vad ska du ge och vad ska du få? Här har vi listat tre ypperliga julklappar för studenter - från studenter.

Kandidatkalendern 2012 är en väggkalender med bilder på läkarstudenter.

Erik Hinnerdal 1) Lättklätt för välgörande ändamål

Studenterna som pluggar sjätte terminen vid Uppsala universitets läkarprogram säljer "Kandidatkalendern 2012", en kalender med lättklädda bilder på sig själva. Till skillnad från studentpopulationen inom medicin är samtliga modeller i kalendern män. Överskottet går till Läkare utan gränser.

Betonglyktor med spets. Design: Madeleine Axelsson, Timara Lindell.

2) Praktiskt från praktiska studenter

Axelvärmare av vete, armband i plexiglas eller en lykta gjord av returglas? När industridesign-studenterna i Lund hade sin årliga julmarknad fanns det ingen brist på julklappsidéer och tidningen Lundagård rapporterade om spännande julklappstips. Många studentföretagare går att hitta på nätet. Du kan också hålla utkik efter studentföretag på marknader och mässor i din närhet.

3) Överlevnadspaket

Under hösten har Linnéstudenterna delat ut "överlevnadspåsar" i Kalmar och Växjö till studenter som har det svårt att få pengarna att gå ihop. Toapapper, nudlar, godis och kondomer är några av produkterna i påsarna som gått åt i rasande fart. Mat och annat livsnödvändigt är en utmärkt julklapp till en fattig student.

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

EU vill ändra studiemedlet för utlandsstudier

För att få svenskt studiemedel för studier utomlands krävs att man bott i Sverige två av de senaste fem åren. Det kan EU-domstolen ändra på. Bestämmelserna strider mot EU:s regler om fri rörlighet. EU-kommissionen driver just nu ett mål mot Nederländerna som gäller rätten att få studiemedel utomlands, rapporterar Sveriges Radio.  I Nederländerna får i dagsläget studiemedel bara betalas ut för ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Effektiva spartips för en bättre studentekonomi

Studentlivet är utvecklande, lärorikt och fyllt med spännande upptåg men den är också förknippad med en tajtare budget. Ett bra sätt för att få mer kvar i plånboken är att sänka sina omkostnader i vardagen.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Video: 5 tankar om ekonomi

Vill du plugga ämnet som genomsyrar hela samhället? Här får fem personer ge sin syn på hur ekonomin påverkar vår värld. Tips: Utbildningar inom ekonomi Ekonomisk historia Civilekonomprogrammet Per Samuelson
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön