07 okt 2021

Hitta starta eget-kursen

Många är intresserade att starta eget på deltid, visar undersökning. Korta kurser som hjälper i företagandet är därför efterfrågade. Vi hjälper dig hitta kursen.

Folkuniversitets mitt-i-karriären-barometer visar att över hälften av alla yrkesverksamma svenskar vill byta jobb och ungefär en tiondel är intresserade av att starta eget på deltid.

– Det var tydligt i vår undersökning att många vill starta eget på deltid, att man kanske inte vågar ta steget fullt ut, utan börjar på deltid och sedan om det växer kan man ta steget till heltid. Vi försöker göra det enklare att skaffa nya kunskaper snabbt. Både inom den moderna tidens företagande och de klassiska grunderna man behöver som egenföretagare, säger Mona Lanneskog på Folkuniversitetet Stockholm.

Barometern visar också att behovet av kompetensutveckling inom teknik ses som den största bristen bland mitt-i-karriäristerna. App-kursen som löper över en helg är en av de kurserna som passar den som vill göra verklighet av en affärsidé.

Egenföretagaren Krister Selander byggde sin egen app efter en tvådagarskurs på Folkuniversitetet Stockholm. Trots liten datavana byggde Krister med kursens hjälp en app som förväntas effektivisera hans åkeriverksamhet.

– Idén till appen kom när jag insåg hur mycket onödig telefontid vi förbrukade och vilken flaskhals detta var för verksamheten. Appen gör att vi kan ta emot betydligt fler beställningar på ett effektivare sätt, säger Krister Selander på Ängsgårdens Åkeri.

Hitta starta-eget-kursen

Bygg din egen webbbutik

Utbildningar inom data/IT

Bokföring och redovisning

Företagsekonomi

Marknadsföring

Arbetsrätt

Ledarskap

Kreativt skrivande

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2012-09-04

Låt misslyckandet bli ett steg framåt

Efter en tung motgång i karriären är det frestande att kasta in handduken och säga: ”Nej, det här är nog inget för mig.” Men vänta – du drar kanske förhastade slutsatser.  De flesta har gjort insatser i karriären som gått snett, eller hamnar i situationer som har känts helt fel. Har det hänt dig också? Kanske är du i detta just nu? Då är det dags att upptäcka ett nytt sätt att betrakta dessa situ ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-23

Inventera din kompetens

Sluta fokusera enbart på betyg och utbildning ­ ­– inventera istället din kompetens. Fackförbundet Unionen vill att alla medlemmar ska bli bättre på att marknadsföra sina kompetenser mot arbetsgivare och erbjuder därför individcoachning. – Det första du ska göra är att reflektera över vad du gjort, vad du kan och vad du vill fortsätta med, säger Monica Fagerström, coach på Unionen.En pl ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Hitta mentorn som ger dig skjuts i karriären

Genom att skaffa dig en mentor kommer du utvecklas både personligt och professionellt. Men hur går man tillväga för att hitta rätt mentor? Vi träffar Annette Lundfall och Julia Cornu för att prata mentorskap. Båda har lång erfarenhet av att jobba med mentorskap, Annette som affärsrådgivare på ALMI och ansvarig för deras mentorsprogram för företagare och Julia som utvecklare på Unionen med mångåri ...
Läs mer