21 okt 2021

70 000 studenter på Sveriges första MOOCs

I veckan startade Karolinska Institutet Sveriges första MOOCs (massive open online courses). Totalt 70 000 studenter världen över har anmält sig till de två första MOOCs, där undervisningen online är gratis och öppen för alla.

– Responsen och intresset för våra MOOCs är mycket större än vad vi kunnat drömma om vilket glädjer oss med tanke på det stora utbudet från de övriga toppuniversiteten. Vi har definitivt fått blodad tand och planerar fler kurser, säger universitetslektor Nabil Zary, ansvarig för samarbetet med edX.

Det är samarbetet med den internationella utbildningskoncernen edX som banat väg för MOOC-kurserna. EdX är en icke-vinstdrivande koncern och ursprungligen ett samarbete mellan Harvard Univiersity och MIT, Massachusetts Institute of Technology.

Tanken är att med en gemensam plattform erbjuda kostnadsfri öppen webbutbildning av god kvalitet. I dag har samarbetet vuxit och totalt ingår 36 universitet med säten i alla världens kontinenter och mer än 900 000 individer finns på edX plattform. Karolinska Institutet agerar här sida vid sida med en växande skara av högt värderade universitet.

Mer information om kurserna som hålls som MOOCs genom Karolinska Institutet

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Testa din framtid med ny applikation

Vet du fortfarande inte vad du ska plugga? Ett universitet har skapat en lösning till din telefon och din läsplatta. Nu finns en ny applikation för iPhone och iPad där du kan testa vilken utbildning du ska plugga. Utbildningstestet, som är skapat av Umeå universitet, fanns tidigare bara på webben. På det här sättet vill universitetet locka fler att testa.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-11

En utbildning för utvecklingsstörda

I höst startar Högskolan i Gävle en utbildning som är anpassad för studenter med utvecklingsstörning. Högskoleutbildningen, som är den första i Sverige i sitt slag, kommer under det första året att vara öppen för åtta studenter. Under tre år ska de läsa 120 högskolepoäng inom området hälsa, enligt ett pressmeddelande. – Personer med utvecklingsstörning är en grupp med förutsättningar som ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-04

Så gör du succé på jobbmässan

10 november började 2010 års arbetsmarknadsdagar Arkad i Lund och veckan efter är det Armadas tur på KTH i Stockholm. Här får du de bästa tipsen på hur du får ut så mycket som möjligt.

Läs mer