Visa allastudier.se som: Mobil

5 appar som gör det enklare att plugga

Känns pluggandet jobbigt, svårt och ineffektivt? I dag finns en uppsjö av appar som kan hjälpa.

Förhör dig själv med Studyblue

Med den här appen  kan du anteckna under en föreläsning och samtidigt skapa frågor för att testa dina kunskaper vid ett senare tillfälle. Det går också att dela sina anteckningar och frågor med kompisar, och på så vis kunna förhöra varandra interaktivt.
Finns för både Android och Iphone. 
www.studyblue.com

Kartlägg din inlärningsförmåga

På samma sätt som det i dag går att mäta sin fysiska förmåga med olika appar, kan du med Brain Fitness Tracker mäta din mentala "kondition". Genom att införa uppgifter om sömn, motion och stressnivåer räknar appen ut hur din inlärningskurva ser ut vid olika tillfällen på dygnet. 

För Iphone: Brain Fitness Tracker
För Android: Brain Fitness Tracker

Spela in föreläsningen

Slumrade du till under föreläsningen? En ljudinspelningsapp kan vara din räddning. Det finns en uppsjö både för Android och för Iphone. Glöm inte att fråga föreläsaren först om du ska spela in.

För Android: Smart Voice Recorder
För Iphone Smart Recorder 7

Testa Pomodorotekniken

Pomodorotekniken utvecklades på 80-talet som ett sätt att maximera sin mentala kapacitet under dagen. Med en äggklocka bryter man upp studierna i 25-minutersintervaller åtskilda av korta pauser, för fika, motion eller fruktstund – för att nå optimal kapacitet. 

För Iphone: The Pomodoro Timer.
För Android: Pomodroido: A Pomodoro Timer. 

Överför tryckt text till mobilen

Med appen Textgrabber + translator kan du fota ett textstycke och sedan redigera, spara och dela det med andra. Appen innehåller också en översättarfunktion som kan översätta mellan ett 40-tal olika språk.

För Iphone och Android: Textgrabber + translator

Jenny Sköld

Senast uppdaterad: 03 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-14

Ta kontroll över studiestressen

Har du halkat efter på kursen? Pluggandet är som en måltid med förrätt, huvudrätt och efterrätt. Delar du upp det så blir du mer effektiv. Några veckor in på terminen börjar stressen komma krypande. Hur ska du hinna med allt pluggande? Du är inte ensam om stressen. Björn Liljeqvist är civilingenjören från Chalmers som skrev boken ”Plugga smart och lär dig mer” och i dag föreläser på bland annat KT ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-03

Experterna: Så fixar du tentan

Nu är det tentatider. Vill du ha hjälp att ta dig igenom lidandet? Lugn, här får du de bästa tentatipsen från två av AllaStudiers experter. Anders Knutsson arbetar som tentamenssamordnare vid Södertörns högskola. Johan Linné är aktiv på studentkåren. Här är deras bästa tips. – Egentligen är det uppenbart men det är ju faktiskt det viktigaste för att klara tentan, säger Johan.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-08

Så pluggar du med mobilen

Överallt omkring dig finns hjälpmedel för en lättare vardag, det gäller även skoldagen. Är du en av de som har en iPhone kommer här ett par appar som gör din dag i plugget lite lättare. Den svenska almanackan hjälper dig att hålla koll på ditt liv såväl utanför som i plugget. Med sju olika påminnelseljud och med två påminnelsechanser per anteckning i kalendern kan du knappt missa det du har pl ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön