12 okt 2021

99-åring tar äntligen examen

Begreppet ”överliggare” används ibland för att peka ut personer som har studerat lite för länge. Frågan är om man måste hitta på ett nytt ord för Leo Plass.

1932 hoppade den då 20 år gamle Leo Plass av sina lärarstudier vid Eastern Oregon Normal School när han fick ett erbjudande om att jobba i en väns företag.

– Han erbjöd mig 150 dollar och det var den stora depressionen. Det var mycket pengar, mycket pengar, säger han till Upi.com.

Det skulle visa sig att Plass bara saknade tre högskolepoäng för att få sitt examensbevis. Brorsonen Greg Plass kontaktade högskolan för att se om farbroderns livserfarenhet kunde vara tillräckligt för att låta honom få godkänt på sina saknade poäng. Det lyckades.

På söndag kommer Leo Plass att ta emot sitt diplom på Eastern Oregon University. Han fyller 100 år i augusti.

Relaterat

Utbildningarna som ger dig högst lön

Bli lärare – visa vägen mot framtiden

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

"Zombies är som en naturkatastrof"

I februari startar kursen ”Att överleva en zombiekatastrof” på Norra Stor Stockholms ABF. Redan innan kurskatalogen kommit ut har 35 personer anmält sig. Kursen utgår från hur vi kan lära oss mer om verkligheten genom zombieböcker och zombiefilm. Vad kan vi lära oss av zombies? – Zombies kan vi kanske inte lära oss så mycket av men litteraturen och filmerna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Prins Daniel köpte sig förbi kön till Karolinska – nu anmäls utbildningen

0.1 på högskoleprovet räckte inte för att nå utbildningen i fysiologi. Då kom skattebetalarnas pengar väl till pass. Prins Daniel studerar fysiologi vid Karolinska Institutet. Men prinsens betyg och resultat på högskoleprovet var inte tillräckliga för att komma in på utbildningen. Då har hovet beställt en så kallad uppdragsutbildning, som kostar skattebetalarna 200 000 kronor via det kungliga apa ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-09

Video: Extremt studentboende

Tänker du utanför lådan? Eller känns det som att du bor i en? Två designers har lanserat en väldigt ovanlig inredningsidé. Studenter med skral budget och små boenden behöver möbler som är både billiga och praktiska. Många löser problemet på ett stort varuhus eller en billig loppis. Här på AllaStudier.se väntar vi på att den tyska designerduon Marcel Krings och Sebastian Mühlhäuser ska få sitt pro ...
Läs mer