Visa allastudier.se som: Mobil

Allt fler söker sommarkurser

Det blir allt populärare att gå en högskolekurs på sommaren.

Den 17 mars var sista anmälningsdag till universitetens sommarkurser. Då hade 11 000 perosner sökt kurs vid Uppsala universitet till sommaren 2014. Det är en ökning med nästan 90 procent från förra året då 5 894 personer ansökte.

Även Lunds universitet ser ett ökat intresse för att plugga under sommaren. Drygt 4 500 personer har sökt kurs i  Lund, jämfört med 4 283 året före.

Till de sommarkurserr som Stockholms universitet erbjuder har totalt 12 901personer sökt. Det är en ökning med 17 procent jämfört med förra året.

– En del studenter som inte jobbar väljer att ta sommarkurser för att bredda sig i sina studier och ha studiemedel på sommaren. Den mest populära kursen, Praktisk projektledning, är en typisk breddningskurs som man kan ha nytta av oavsett inriktning. Vi hårdprioriterar i våra utbildningar och det ska inte vara hobbykurser för att lyfta studiemedel, säger Astrid Söderbergh Widding, rektor vid Stockholms universitet.

Ända fram till slutet av april går det att söka de sommarkurser som inte blir fullsatta via så kallad "sen anmälan" på antagning.se.

Läs också

Sommarkurs kul semesteralternativ

Så söker du till högskolan till hösten

Bea Nordensson/TT
Senast uppdaterad: 27 mar 2014

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-09

Checklista: Bli redo för terminsstart

Nu börjar terminen och det är hög tid att få ordning på allting. Kårordföranden ger sina bästa tips. Vid terminsstart är det mycket som ska ordnas. I synnerhet om du just flyttat till en ny studieort är det lätt att glömma något i villervallan. Karin Nordlund, ordförande på Uppsala Studentkår, vet vad som är viktigast för en student.– Skaffa en cykel. Och se till att den är rätt utrustad.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-11

Världens 500 främsta universitet

Bland de 20 högst rankade universiteten i världen finns 17 amerikanska, med anrika Harvard högst upp på listan. Elva svenska universitet finns med bland topp 500. "The Academic Ranking of World Universities" tas fram av forskare på Center for World-Class Universities of Shanghai Jiao Tong University och rankar årligen världens 500 främsta universitet.  I årets rankning är Harvard University h ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Sex års studier för att förstå vädret

Martin Hedberg är fysikern som blev officer och meteorolog. Idag håller han föredrag och har utbildningar om klimat- och väderfrågor. – Alla vet att väder finns, men tänker kanske inte på hur konkret påverkan det har på oss. Vädret påverkar vår energi, säkerhet och ekonomi. De senaste dagarnas snöfall har gjort vädret särskilt påtagligt för många svenskar.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön