21 okt 2021

Allt fler söker sommarkurser

Det blir allt populärare att gå en högskolekurs på sommaren.

Den 17 mars var sista anmälningsdag till universitetens sommarkurser. Då hade 11 000 perosner sökt kurs vid Uppsala universitet till sommaren 2014. Det är en ökning med nästan 90 procent från förra året då 5 894 personer ansökte.

Även Lunds universitet ser ett ökat intresse för att plugga under sommaren. Drygt 4 500 personer har sökt kurs i  Lund, jämfört med 4 283 året före.

Till de sommarkurserr som Stockholms universitet erbjuder har totalt 12 901personer sökt. Det är en ökning med 17 procent jämfört med förra året.

– En del studenter som inte jobbar väljer att ta sommarkurser för att bredda sig i sina studier och ha studiemedel på sommaren. Den mest populära kursen, Praktisk projektledning, är en typisk breddningskurs som man kan ha nytta av oavsett inriktning. Vi hårdprioriterar i våra utbildningar och det ska inte vara hobbykurser för att lyfta studiemedel, säger Astrid Söderbergh Widding, rektor vid Stockholms universitet.

Ända fram till slutet av april går det att söka de sommarkurser som inte blir fullsatta via så kallad "sen anmälan" på antagning.se.

Bea Nordensson/TT

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-21

Hon förverkligade sina drömmar: "Flest coola filosofer vid Berkeley"

Åsa Andersson lyckades bli antagen till drömutbildningen i Kalifornien. Där lärde hon sig mer än hon kunnat ana. Idag är hon lektor i filosofi, jobbar med affärsutveckling och är på väg att starta upp sitt eget konsultföretag. - Det började egentligen rätt tidigt, jag visste redan i högstadiet att jag ville plugga i USA. Jag spelade bordtennis och funderade på om jag kunde åka på ett sportstipendi ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-11

En utbildning för utvecklingsstörda

I höst startar Högskolan i Gävle en utbildning som är anpassad för studenter med utvecklingsstörning. Högskoleutbildningen, som är den första i Sverige i sitt slag, kommer under det första året att vara öppen för åtta studenter. Under tre år ska de läsa 120 högskolepoäng inom området hälsa, enligt ett pressmeddelande. – Personer med utvecklingsstörning är en grupp med förutsättningar som ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-04-22

Bara 13 procent vill till offentlig sektor

Bara 13 procent av studenterna tror att de kan få ett intressant jobb i offentlig sektor. Och färre en av tio förknippar offentlig sektor med personlig utveckling. Hitta utbildningar inom offentlig sektor En ny undersökning från Vision visar att kommuner, landsting och regioner har ett omfattande arbete att göra för att locka till sig framtidens arbetskraft.
Läs mer