Visa allastudier.se som: Mobil

Bönder nöjdaste Yh-eleverna

Nio av tio är nöjda med sin Yh-utbildning. Lantbrukare och djurvårdare är nöjdast. 

Nio av tio tidigare elever är nöjda med sin YH-utbildning. Det visar en enkätundersökning som Myndigheten för yrkeshögskolan gjort, där 11 300 elever som tagit examen 2013 fått svara på frågor om sin utbildning. Allra nöjdast var de som utbildat sig inom lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske samt hälso- och sjukvård och socialt arbete. Minst nöjda är elever som gått utbildningar inom Data/IT samt Teknik och tillverkning. 

Eleverna har också fått frågor om de har jobb samt hur väl deras jobb motsvarar den utbildning de gått. 87 procent av de som läst en yrkeshögskoleutbildning hade jobb året efter examen. Drygt hälften uppger att de har arbete hos den arbetsgivare de gjort sin praktik hos under utbildningen.

LÄS MER: Utbildningarna som leder flest i jobb

Av de som har ett jobb svarar 57 procent att arbetet ligger helt i linje med den utbildning de gått. 88 procent uppger att de har ett arbete som till viss del överensstämmer med utbildningen.

YH-utbildningar som ger flest nöjda elever

Jenny Sköld

Senast uppdaterad: 16 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-24

Rekord i antal ansökningar

Över 300 utbildningar har beviljats av Myndigheten för yrkeshögskolan. Söktrycket har aldrig varit så stort. Men vilka utbildningsområden blev populärast?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-20

”Vi hjälper till att göra YH-utbildningarna så relevanta som möjligt”

Relevanta utbildningar som efterfrågas av näringslivet – det är en av de stora fördelarna med yrkeshögskolan. Ann-Sofi Sjöberg på TCO berättar om samarbete mellan skolorna och företagen!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-08-21

Därför väljer så många en YH-utbildning

Funderar du på att börja plugga för att få ett kvalificerat jobb? Det finns många olika utbildningsformer att välja mellan - vi listar fördelarna med just en yrkeshögskoleutbildning!

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön