16 apr 2019

Bagdad samarbetar med Luleå

Bland annat hoppas man på ett utbyte av gästprofessorer och forskning mellan de båda universiteten.

Universitetet i Bagdad och Luleå tekniska universitet har tecknat avtal om ett utbildnings- och forskningssamarbete.

I första hand innebär det att doktorander från Irak kan komma till Luleå för att bedriva forskning. Så småningom hoppas man på en utveckling som innebär ett utbyte av gästprofessorer och doktorander i båda riktningarna.

Bagdads universitet är ett av arabvärldens största med mer än 70 000 studenter och drygt 7 000 anställda.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Design – plugga färg och form

Designer är ett av svenska folkets absoluta drömjobb. AllaStudier hjälper dig förbereda och hitta utbildningarna. Läs också om Sofie som pluggar drömutbildningen i Malmö. Sökfunktion: Hitta din designutbildning Utbildningar inom design är populära – textil- och modedesigner är ett av svenska folkets absoluta drömjobb. Som designer får du möjlighet att uttrycka dig konstnärligt och samtid ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Vila ut – och bli redo för hösten

Sommarlovet är här och för många högskolestudenter betyder det välförtjänt avkoppling. Men hur gör man för att vara pigg och redo för studier när terminen drar igång igen? Studenten Gustav Jansson och utbildningskonsulenten Mats Eneroth ger sina tips. Gustav Jansson, 23 år, från Nacka utanför Stockholm, har pluggat på universitetet i tre och ett halvt år.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-19

Därför ska du skriva högskoleprovet

Man hör ofta att högskoleprovet ökar chansen att bli antagen till högskolan. Men varför då? Vi tog hjälp av Åsa Rurling, utredare på Högskoleverket, för att reda ut begreppen. 

Läs mer