Visa allastudier.se som: Mobil

Besök gymnasiemässan – hemifrån

Trött på gymnasiemässors trängsel och stök där alla skolor tävlar om att få din uppmärksamhet? Det nya är att besöka en digital gymnasiemässa i hemmets lugna vrå, där allt sker på dina egna villkor.

Parallellt med landets alla fysiska gymnasiemässor pågår den digitala gymnasiemässan, som håller öppet fram till 15 februari. Tanken är att blivande gymnasieelever ska kunna kommunicera med gymnasieskolor i ett spännande format, på webben.

– Den digitala gymnasiemässan är ett komplement till det fysiska mötet och kan erbjuda en längre upplevelse, där man kan besöka mässan så många gånger man vill under fyra månader, berättar Nicklas Johansson, grundare och delägare av New Market Media som arrangerar mässan.

Genom att logga in på Digitala gymnasiemässan kan man besöka 50 olika montrar, med information om skolornas program och profil. Du kan live-chatta med studie- och yrkesvägledare och gymnasieelever, titta på skolfilmer och få information om öppet hus.  Med andra ord, få samma information som på en fysisk mässa, men i lugn och ro, när du vill.

– Alla elever vi har pratat med vittnar om att de tycker att det är enormt mycket intryck på en fysisk mässa och en bullrig miljö. Dessutom går man ofta i kompisgäng och då handlar det ganska mycket om grupptryck vilka montrar man besöker.  Den digitala gymnasiemässan besöker du på dina egna villkor, säger Nicklas.

Så går det till

Surfa in på digitalagymnasiemassan.se och skaffa ett login.

Nu kan du välja om du vill gå direkt in på en mässa  eller om du vill chatta med SYV-are, andra elever eller få faktainformaton om program i det digitala biblioteket.

Gå runt på mässan genom att klicka på olika montrar och välj vilken typ av informaiton du vill ha från personalen.

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 03 dec 2012

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-09

Krav för att komma in på gymnasiet

Antagningskraven till gymnasiet varierar beroende på vilket program du ska söka. Det finns både program som är högskoleförberedande och program som är yrkesförberedande. Vi hjälper dig få koll på vad som krävs för de olika programmen.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Nybakade studenter pluggar – i sommar

De nybakade studenterna Baktash Wejdan och Marcelo Lafitte får vänta på sommarlov. Nu börjar de i sommarskola för att plugga upp sina betyg i fysik. Förra veckan tog Baktash Wejdan, 22, och Marcelo Lafitte, 19, studenten från naturvetenskapliga programmet på Farsta gymnasium i Stockholm. Men sommarlovet får vänta. Nu ska de gå i sommarskola för att plugga upp sina betyg i fysik B.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Högsta hönset är osynligt

Rektorer måste bli bättre på att utveckla undervisningen i skolan, visar en granskning som Skolinspektionen har gjort. Myndigheten pekar på flera brister i rektorernas ledarskap. Bland annat diskuterar de sällan undervisningsmetoder med lärarna eller följer upp elevernas resultat på ett systematiskt sätt. Rektorerna har en viktig roll när det gäller att förbättra undervisningen, enligt Chris ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön