Visa allastudier.se som: Mobil

Betalade 14 miljoner – för en plats på Harvard

Föräldrarna Chow från Hongkong hade en desperat önskan att deras barn skulle bli antagna till Harvard University. Så desperat att de under två år betalade 2,2 miljoner dollar till en konsult som skulle fixa en plats. När han nu misslyckats stämmer föräldrarna konsultföretaget.

Mark Zimny var svaret på många föräldrars dröm: att få in deras barn på världens högst rankade universitet, Harvard. Men drömmen förvandlades till mardröm. Efter två års betalande av stora fakturor stod det klart att utbildningskonsultens löften mest varit tomma ord, när sonen misslyckats att få en plats.

Familjen Chow anlitade utbildningskonsulten redan 2007, enligt tidningen Boston Globe, då deras söner var 14 och 16 år gamla. Mark Zimney hade varit professor på Harvard och drev utbildningskonsultfirman "IvyAdmit".

Överenskommelsen innebar att företaget skulle hjälpa och coacha sönerna under tiden de gick på amerikanska "prep-schools" med syfte att förbereda dem för fortsatta studier på ett Ivy League-universitet. Mark Zimney skulle också, enligt uppgift från familjen, "smörja antagningsenhetens hjul" och donera pengar till olika college å familjen Chows vägnar.

Fem år och 2,2 miljoner dollar senare stämmer nu familjen Chow utbildningskonsulten Mark Zimney för bland annat kontraktsbrott och bedrägeri, och kräver sina pengar tillbaka.

Både ZImney och familjen Chow har avböjt att kommentera enligt tidningen Boston Globe. Rättegången startar i november.

Relaterat

Världens dyraste universitet

Världens 25 bästa universitet - enligt experterna

Sök utbildning

Sök utbildning i Sverige

Sök utbildning utomlands

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-06-23

Studenter dödade under protester

Tre personer dog och ett trettiotal skadades under sammanstötningar mellan studenter och polis i den peruanska staden Huancavelica under tisdagen. Studenterna tände på den lokala regeringsbyggnaden i protest mot öppnandet av ett nytt universitet i regionen som tros leda till nedskärningar för det existerande universitetet, enligt den mexikanska tidningen Milenio.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Hon förverkligade sina drömmar: "Flest coola filosofer vid Berkeley"

Åsa Andersson lyckades bli antagen till drömutbildningen i Kalifornien. Där lärde hon sig mer än hon kunnat ana. Idag är hon lektor i filosofi, jobbar med affärsutveckling och är på väg att starta upp sitt eget konsultföretag. - Det började egentligen rätt tidigt, jag visste redan i högstadiet att jag ville plugga i USA. Jag spelade bordtennis och funderade på om jag kunde åka på ett sportstipendi ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-17

Språktest: IELTS

Du måste visa vilken nivå din engelska ligger på när du söker till utländska universitet. Sättet att visa det på heter IELTS och är världens mest använda engelskatest. Du som planerar att studera på högskola eller jobba utomlands kan behöva göra ett språktest för att visa vilken nivå din engelska ligger på. Det mest använda språktestet världen över är IELTS – International English Language Te ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön