Visa allastudier.se som: Mobil

Betygen avgör för att bli jurist

Enligt en undersökning tror 9 av 10 juridikstudenter vid Stockholms Universitet att framtida arbetsgivare värderar erfarenhet från ett juridiskt sommarjobb högre än höga betyg. Men bara hälften av arbetsgivarna håller med om det.

Undersökningen visar också att juridikstudenter tror att utlandsstudier är högre värderat än höga studiebetyg, men den bilden delas inte heller av arbetsgivarna. Endast var fjärde arbetsgivare uppger att de värderar utlandsstudier högre än höga betyg.

Både arbetsgivare och studenter är överens om att utlandsstudier väger tyngre än dubbla examina.

Studien som är gjord av advokatbyrån DLA Nordic baserar sig på frågor riktade till juriststudenter vid Stockholms universitet och arbetsgivare i juristbranschen som deltog under arbetsmarknadsdagarna vid Lunds universitet.

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2013-10-16

Högskolan blev en ögonöppnare

Josefin Enström tänkte sig att flytten till Norrland skulle vara tillfällig, hon skulle plugga och sedan återvända till Stockholm igen. Men högskoletiden fick henne att se Norrland med nya ögon. Nu utvecklar hon rymdturism i Kiruna. Efter gymnasiet var det inte alls självklart att läsa vidare på högskola för Josefin Enström. – Jag hade inställningen att ”jag behöver minsann inte plugga för att kom ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-23

Här finns extrajobben just nu

42 procent av alla studenter med studiemedel väljer att jobba vid sidan om sina studier, enligt en undersökning av CSN. Men var är studenter extra hett eftertraktade i höst? Vi tar tempen på arbetsmarknaden för studenter. – När hösten drar igång finns extra många jobb inom service, sälj och kundtjänst. Även kontorsjobb blir vanligare och på IT-sidan behövs mycket personal.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-02-16

Nyckeln till att bli författare

Många drömmer om att bli författare. Få blir framgångsrika. Här får du tipsen som gör att du lyckas. Enligt Mats Söderlund, förbundsordförande på Sveriges Författarförbund, finns det många bra utbildningar för den som vill bli författare. Några få klarar utmaningen utan att studera men de flesta behöver flera år för att lyckas. – Genomsnittsåldern för debutanter i Sverige är 36 år.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön