Visa allastudier.se som: Mobil

Blåste mamman på sonens stipendium

Hon ville hedra sonen som dödades i 11 september-attacken med ett stipendium. Men universitetet har inte delat ut en krona på två år.

Enligt Nelly Braginsky, mamma till 11 september-offret Alexander Braginsky, har City University of New York inte delat ut stipendier i hennes sons namn under de senaste två åren. Stipendiet bekostades med en 100 000 dollar stor donation från sonens livförsäkring, rapporterar UPI.com.

Braginskys advokat säger att Nelly inte längre litar på universitetet och att hon inte vet vad som ska hända om hon själv går bort.

Rektorn på universitetet, James Muyskens, säger att lärosätet fortfarande uppfyller sin plikt att dela ut ”upp till två” stipendier, eftersom noll är mindre än två.

Nelly Braginsky planerar nu att stämma universitetet för att få tillbaka pengarna. Lärosätet har svarat med att hota att ta ned en plakett i sonens ära i ett Queens College-rum som Nelly Braginsky bekostat med ytterligare en donation på 100 000 dollar.

Relaterat

Fuska eller inte fuska – det är frågan

Högskolorna där studenter fuskar mest

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 11 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Studera i Kina

Satsa på studier i det mytomspunna landet och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. China Scholarship Council har en lista på internationella högskoleprogram där du kan studera som utländsk student.  Hitta din utbildning på AllaStudier.se Utbildningar och kurser i Kina Vill du åka till Kina för att studera språk finns det flera olika språkreseförmedlare som kan hjälpa dig att hitta rätt kurs ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2010-10-25

Bolognaprocessen

Bolognaprocessen gör Europa till en enad utbildningsregion med samma examina, betyg och poängsystem. Alla länder har kommit olika långt i processen. Bolognaprocessen är namnet på ett europeiskt samarbete som syftar till att göra Europa till ett sammanhållet område för högre utbildning. År 1999 undertecknade 29 europeiska länder en deklaration som blev startskottet för Bolognaprocessen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Så kommer du in på toppuniversitetet

Ett säkert sätt att kickstarta karriären är att ta sig in på ett topprankat universitet utomlands. Men för att ta sig dit krävs mer än höga betyg. Vi tittar närmare på vad som krävs. Hitta din utbildning: I AllaStudiers sökfunktion hittar du många intressanta utbildningar utomlands. Ifall man både vill och kan, då ska man. Det är inställningen Julia Klingberg, 17 år från Helsingborg, har till live ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön