Visa allastudier.se som: Mobil

Bob Dylan blir universitetsämne

Den som inte bara vill njuta av Bob Dylans musik kan nu också fördjupa sin kunskaper om artisten vid Universitetet i Oslo, skriver NRK.

Alla frälsta, som läser på bachelor och masternivå, har nu möjlighet att lästa tio poäng Dylan-kunskap, allt från hans inspirationskällor till textanalys ska avhandlas.

Dylan är inte den första musiker som blivit föremål för universitetsstudier. På universitetet i den amerikanska delstaten South Carolina kan studenterna läsa en kurs om popfenomenet Lady Gaga.

Tips: Utbildningar inom musik

Estetiska programmet

Musikproduktion

TT Spektra / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-13

Plugga i drömmarnas stad

Peter Jumrukovski, 25, har alltid drömt om att bo i Los Angeles och bli skådis som idolerna Bruce Lee och Jean-Claude van Damme. Idag gör han det, men skådisdrömmarna är borta och istället pluggar Peter Business & Sports Management på Santa Monica College. I framtiden vill han satsa på att starta sitt eget företag inom träning och hälsa i drömmarnas stad.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Idrotta och plugga samtidigt – i USA

Om du vill ägna dig åt elitidrott samtidigt som du pluggar så är USA perfekt. Hanna har varit där och simmat i tre år. Hitta tips och länkar.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Jennie fick sitt livs äventyr i Tokyo

22-åriga Jennie Fagerström har varit i Tokyo och pluggat japanska i ett halvår. Hon har alltid varit intresserad av japansk kultur och nyfikenheten föddes när hon började intressera sig för animé, japansk tecknad film för vuxna. Under sitt halvår i Japan fick Jennie en möjlighet att dels träffa studenter från hela världen och dels skapa sig en egen bild av det japanska sättet att leva och Tokyos m ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön