Visa allastudier.se som: Mobil

Bob Dylan blir universitetsämne

Den som inte bara vill njuta av Bob Dylans musik kan nu också fördjupa sin kunskaper om artisten vid Universitetet i Oslo, skriver NRK.

Alla frälsta, som läser på bachelor och masternivå, har nu möjlighet att lästa tio poäng Dylan-kunskap, allt från hans inspirationskällor till textanalys ska avhandlas.

Dylan är inte den första musiker som blivit föremål för universitetsstudier. På universitetet i den amerikanska delstaten South Carolina kan studenterna läsa en kurs om popfenomenet Lady Gaga.

Tips: Utbildningar inom musik

Estetiska programmet

Musikproduktion

TT Spektra / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Studera i Spanien

Spanien har varit Europas raket på studiehimlen under 2000-talet. Spanskan lockar och landet andas värme och exotism. OBS! Det här är i första hand en vägledning för dig som ska ordna dina studier på egen hand eller via en förmedling. För utbytessugna studenter: Studera på högskola utomlands Om du vill studera på högskolenivå i Spanien har du mer än 70 universitet att välja bland, 50 statliga och ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Blåste mamman på sonens stipendium

Hon ville hedra sonen som dödades i 11 september-attacken med ett stipendium. Men universitetet har inte delat ut en krona på två år. Enligt Nelly Braginsky, mamma till 11 september-offret Alexander Braginsky, har City University of New York inte delat ut stipendier i hennes sons namn under de senaste två åren. Stipendiet bekostades med en 100 000 dollar stor donation från sonens livförsäkring, r ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Studera i Danmark

Vårt grannland i söder har många olika utbildningar att erbjuda och är i dag ett av de länder som flest svenskar väljer att studera i. Här får du all information och bra tips du kan tänkas behöva för din tid som student i Danmark! 

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön