Visa allastudier.se som: Mobil
Bombsäker ansökan

Bombsäker ansökan till musikstudierna

Hans paket utrymde lokalerna och flockade bombexperter. Här hittar du tipsen till en lyckad ansökan.

Medan polisen kallade in bombexperter för att undersöka ett misstänkt paket på tyska ambassaden i Köpenhamn, och folk evakuerades, stod avsändaren och undervisade på Rebild Kulturskole. Händelsen utspelade sig fredagen 5 oktober.

I paketet som vållade kalabalik låg 22-årige gitarristen Jakob Bangsös stipendieansökan till musikkonservatoriet i Köln.

En häpen Bangsö återger hur ansökan ska vara utformad: både dokument och arbetsprover på cd skickas i tre exemplar. Väl inslagna.

Liknande problem hade inte kunnat uppstå vid en ansökan till musikkonservatoriet i Falun.

– Nej, hos oss går du bara in på hemsidan och skriver ut ansökningsblanketter som du fyller i. Inga brev som kan bli bomber, säger Gunnar Crantz, rektor vid musikkonservatoriet i Falun.

I Falun anordnar man antagningsprov och musikteoriprov i april varje år. Då får eleverna visa upp sina kunskaper och behöver inte skicka några cd-skivor.

Gunnars 3 tips inför antagningsprovet
  • Spela något som du har en relation till. Det måste inte vara svårt.
  • Tänk inte att "jag är inte tillräckligt bra".
  • Gör det du är bra på, inte det du tror att folk förväntar sig.
Per Samuelson / TT
Senast uppdaterad: 03 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-24

Lärlingsutbildning i Danmark

På andra sidan sundet pluggar du och får lön samtidigt. Inte undra på att intresset från svenskar är stort. Lärlingsutbildningar i Danmark varvar praktik och teori och du får betalt under hela eller större delen av utbildningstiden. Här kan du läsa mer! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-08-21

SAT - högskoleprov i USA

SAT är ett amerikanskt högskoleprov som du kan göra för att komma in på drömuniversitetet i USA. Förbered dig väl för att briljera på testdagen.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-06-23

Studenter dödade under protester

Tre personer dog och ett trettiotal skadades under sammanstötningar mellan studenter och polis i den peruanska staden Huancavelica under tisdagen. Studenterna tände på den lokala regeringsbyggnaden i protest mot öppnandet av ett nytt universitet i regionen som tros leda till nedskärningar för det existerande universitetet, enligt den mexikanska tidningen Milenio.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön