Visa allastudier.se som: Mobil

De främsta studenterna vill bli traineer

58% av Sveriges främsta studenter vill börja sin karriär inom ett traineeprogram. Av de topptalanger som har gått klart ett traineeprogram är 48% chefer idag och 45% jobbar fortfarande kvar på företaget efter i snitt 7 år.

Det framgår av en undersökning bland talangnätverket Novas drygt 7000 medlemmar; Sveriges främsta studenter och yrkesverksamma nyckelpersoner.
 
– Att mer än hälften av Sveriges främsta studenter vill inleda sin karriär inom ett traineeprogram pekar på vikten av ett traineeprogram som framgångsfaktor för företag att locka till sig framtida ledare, säger Hanna Jüllig, ansvarig för Nova-nätverket.

– Att 45% av alla som har gått klart ett traineeprogram fortfarande är kvar på företaget visar även att ett traineeprogram hjälper företag att behålla nyckelpersoner”, fortsätter Hanna Jüllig.

Högre lön för den som gått traineeprogram

Resultaten från under sökningen visar också att de som vill starta sin karriär som trainee förväntar sig i genomsnitt 2601 kr lägre månadslön jämfört med totalgruppen av topptalanger (29 413 kr/mån för traineer respektive 32 014 kr/mån för övriga).

Samtidigt visar undersökningen att de personer som genomfört ett traineeprogram i genomsnitt tjänar 3082 kr mer i månaden än de topptalanger som inte gått ett traineeprogram (57 261 kr/mån respektive 54 179 kr/mån).

Populäraste traineeprogrammen

1. H&M

2. Google

3. Arla Foods

4. Capgemini

5. Connecta

6. Ericsson

7. Unilever

8. IKEA

9. Coca-Cola Enterprises

10. ABB

11. Lantmännen

12. PWC

13. Investment AB Kinnevik

13. LÓréal

15. Microsoft

15. MTG

17. Scania

18. Schibsted Media Group

18. SEB

18 Tele2

Undersökningen genomfördes under juni 2014 bland samtliga drygt 7000 medlemmar i Nova-nätverket. Nätverket består av två delar; Nova 100, där Sveriges 750 främsta studenter ingår och Nova Pro, bestående av drygt 6000 talangfulla yrkesverksamma personer med 1-17 års arbetslivserfarenhet. Studiefördelningen i undersökningen är 46% ekonomistuderande, 37% civilingenjörsstuderande, 9% juridikstuderande samt 6,4% IT-studerande.

Mer om traineeprogram

Fixa platsen på traineeprogrammet

Fakta: Traineeprogram

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 01 jul 2014

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-17

Här får flest jobb efter examen

Byggingenjörer som gått på Uppsala universitet har haft lättast att få jobb efter examen. Och för psykologer är utbildningen vid Linköpings universitet jobbsäkrast. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-04-23

Hallå där...Sveriges kvinna i Hongkong

Camilla Wengholm, 25  från Ekonomihögskolan i Lund som just nu befinner sig mitt i världens största casetävling fär ekonomistudenter i Hongkong. Tillsammans med Christoffer Haraldsson, Niklas Hansson och Olof Nordgren representerar hon Sverige bland 23 andra länder. Efter två kvaldagar har de precis fått reda på att de är ett av fyra lag i final. Vilka case har ni löst under tävlingen?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-06-30

Erfarenhet viktigare än bra betyg

75 procent av 600 tillfrågade chefer tycker att arbetslivserfarenhet väger tyngre än bra betyg när de anställer. Just nu är tusentals nyexade studenter redo att söka jobb. Men hur viktiga är betygen? Inte så viktiga om vi får tro de drygt 600 chefer som tillfrågats i Centric Professionals undersökning. Frågan som ställdes handlade om vad de ansåg vara viktigast om de skulle anställa en ung tjej e ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön