Visa allastudier.se som: Mobil

Detta läste kändisarna

Har du någonsin funderat över vad våra kändisar har pluggat? Vi har gjort ett stickprov och tagit reda på svaret. Visste du exempelvis att Charlotte Kalla är utbildad idrottsvetare?

Magikern Joe Labero, eller Lars Bengt Roland Johansson som han egentligen heter, läste på universitet innan karriären som illusionist tog fart.

– Jag har läst två år på en ekonomisk linje i Växjö. Sedan dess har jag arbetat i nöjesvärlden. Idag är jag en entreprenör på resande fot. Man måste inte vara bäst i skolan. Skolan är viktig, men det finns många duktiga människor som inte var bäst i skolan och som blivit otroligt framgångsrika ändå, säger Joe.

Skivbolagsdirektör Bert Karlsson har ett och annat att säga om utbildning, precis som han har åsikter om det mesta:

– Högskolan är en belastning. Jag har läst livets skola. Den är viktigare, menar han.

Mer studiemotiverad var IT-entreprenören Johan Staël von Holstein som har läst på Lunds universitet, Stockholms universitet, Harvard University i Boston och Lynn University i Miami. På Lynn läste han inte bara kurser inom handel och politik, utan även inom fotografi. Han har även läst språk.

– Tiden på högskola och universitet är den roligaste tiden i ens liv! Jag tycker att man ska passa på att läsa olika ämnen. Man har alltid användning för det, speciellt när man som minst anar det, säger Johan.

Skiddrottningen Charlotte Kalla har inte bara varit flitig på skidorna, utan även i skolbänken. Hon har läst fristående kurser inom idrottskunskap vid skiduniversitetet i Östersund.

– För mig var idrottskunskapen extra intressant eftersom jag själv är idrottare. Genom kurserna fick jag större förståelse och motivation för hur jag ska träna och varför jag tränar på ett visst sätt. Det var tacksamt att läsa i Östersund eftersom skiduniversitetet gav mig en möjlighet att kombinera studier med skidkarriären. Dessutom var det roligt att träffa andra skidåkare, säger Charlotte.

Entreprenören, författaren och föreläsaren Therese Albrechtson tackade nej till en plats på Handelshögskolan för att satsa på sina entreprenörsdrömmar. Upptill karriären som egenföretagare har hon läst business management på IHM Business School.

– Jag är en av grundarna till Academy of Excellence. Utbildningen riktar sig till entreprenörer. Den har gett mig bra insikter i hur man driver ett bolag vidare.

Den breda utbildningen på IHM har varit en bra plattform och därifrån har jag kunnat utvecklas som ledare. Ett tips är att börja med en ganska bred ansats och successivt smalna av och bli mer spetsig i sin kompetens.

Allastudier redaktionen

Senast uppdaterad: 03 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Kom igång efter jullovet

Julgodis och kompishäng? Jullov är toppen, men att komma igång igen är lite svårare. Här är våra 5 bästa tips på hur du kickar igång vårterminen med ett leende!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

10 tips från Ingvar Kamprad

Vill du Sveriges nästa entreprenörsstjärna? Ta hjälp av Ingvar Kamprads 10 bästa tips till ”blivande entreprenörskollegor”!

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön