Visa allastudier.se som: Mobil

En utbildning för utvecklingsstörda

I höst startar Högskolan i Gävle en utbildning som är anpassad för studenter med utvecklingsstörning. Högskoleutbildningen, som är den första i Sverige i sitt slag, kommer under det första året att vara öppen för åtta studenter.

Under tre år ska de läsa 120 högskolepoäng inom området hälsa, enligt ett pressmeddelande.

– Personer med utvecklingsstörning är en grupp med förutsättningar som hittills inte tillgodosetts inom den akademiska utbildningen. Fram till nu har personer med utvecklingsstörning varit utestängda från möjligheten att studera vid högskola eller universitet, säger Tomas Boman, universitetsadjunkt i socialt arbete.

Utbildningen som läses på distans är förlagd till Svenskt Utvecklingscentrum för Handikappidrott i Bollnäs och Högskolan i Gävle.

AllaStudier.se / TT
Senast uppdaterad: 11 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Sex års studier för att förstå vädret

Martin Hedberg är fysikern som blev officer och meteorolog. Idag håller han föredrag och har utbildningar om klimat- och väderfrågor. – Alla vet att väder finns, men tänker kanske inte på hur konkret påverkan det har på oss. Vädret påverkar vår energi, säkerhet och ekonomi. De senaste dagarnas snöfall har gjort vädret särskilt påtagligt för många svenskar.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Utbildningarna som ger dig högst lön

Vill du få bra betalt direkt efter examen? Då gäller tre stora lärosäten. När du söker ett utbildningsprogram gör du förmodligen det för att få ett bra, välbetalt jobb efteråt. Enligt siffror från Svenskt Näringsliv tjänar du bäst efter en utbildning vid Handelshögskolan i Stockholm, Lunds Tekniska Högskola (LTH) och Kungliga tekniska högskolan (KTH).
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-10-23

Rekordmånga sökte vårens kurser

Totalt tog Antagning.se emot 218 862 anmälningar till vårens program och kurser på högskolan. Jämfört med VT 2013 är det en ökning med 9 810 anmälningar eller 4,7 procent. – Det höga söktrycket kan delvis bero på att detta var sista gången som de med gamla gymnasiebetyg inte konkurrerar om platserna med sökande med den nya gymnasieexamen, säger Tuula Kuosmanen, chef avdelningen för antagning och s ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön