Visa allastudier.se som: Mobil

Förbered dig för zombieinvasion

Hur gör man om det blir zombieinvasion? Tja, det får deltagarna i ABF:s kurs reda på.

Klä dig i dina slitnaste plagg, pudra dig med mjöl och halta så mycket du kan in i kurssalen.

- Det ger pluspoäng, säger Agnes Löfqvist Nerme som nu ska göra zombiekursen på Arbetarnas bildningsförbund, ABF, i Malmö mer praktisk.

I botten handlar kursen om vapen och flyktvägar vid en zombieinvasion. Agnes, som varit galen i zombies sedan treårsåldern, läste själv kursen 2011. Men när hon nu ska leda den planerar hon in både fältarbete och rollspel.

- För att få insikt i hur man överlever en zombieattack är det bra att först prova vara zombie. Det ger djupare förståelse, säger Agnes.

Även om det förstås är uteslutet med en sådan attack kan kulturen kring zombies lära oss mer om verkligheten, menar hon. Mycket handlar också om att träffa andra med samma intresse, utbyta idéer och klä ut sig. Hennes favoritzombies är helt vitögda och rör sig framåt även utan ben.

- De vill skada och hungrar efter mänskligt kött, säger hon.
 
Fotnot: Kursstart är planerad till november.

Fler udda kurser

Här är höstens trendigaste kurser

Hetaste matlagningen i höst

Jobba dig jorden runt – på lyxbåt

Sök kurser

Sök fritidskurser i vår sökfunktion

Johan Mårtensson
Senast uppdaterad: 16 okt 2012

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-18

Komvux på distans, individanpassad utbildning

Lisa studerar på distans på NTI-skolan. Det finns över 250 kurser att välja mellan, man kan välja studietakt själv och det är CSN-berättigat. Här är Lisas tankar om studierna på distans!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-08

Polisutbildning – i bakgrunden

Nu i helgen börjar landets enda utbildning till polisstatist i Åmål. Under utbildningen lär du dig att röra dig som en polis. Deltagarna får jobb inom reklam och film. – Det var ett hundratal som sökte. Vi hade fullt innan ansökningstiden var slut, säger Johan Tildemyr som driver bolaget Svenska filmpoliserna. Under utbildningen lär sig deltagarna bland annat uttag ur bil, att gå med en misstänk ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-18

Nu vill vi jobba med skönhet

Industrin för att förbättra sig blir bara större. Det märks inte minst på Nyföretagarcentrum vars siffror visar att år 2004 startades 14 nya företag med inriktning på skönhetsvård – 2010 var siffran 167. Det visar siffror som SVT tagit fram inför starten av tv-programmet ”Skönhetsbubblan”. – Det är en allmän trend med efterfrågan på att lägga mer och mer pengar och värde på sin kropp, sitt utseend ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön