Visa allastudier.se som: Mobil

Förbered dig för zombieinvasion

Hur gör man om det blir zombieinvasion? Tja, det får deltagarna i ABF:s kurs reda på.

Klä dig i dina slitnaste plagg, pudra dig med mjöl och halta så mycket du kan in i kurssalen.

- Det ger pluspoäng, säger Agnes Löfqvist Nerme som nu ska göra zombiekursen på Arbetarnas bildningsförbund, ABF, i Malmö mer praktisk.

I botten handlar kursen om vapen och flyktvägar vid en zombieinvasion. Agnes, som varit galen i zombies sedan treårsåldern, läste själv kursen 2011. Men när hon nu ska leda den planerar hon in både fältarbete och rollspel.

- För att få insikt i hur man överlever en zombieattack är det bra att först prova vara zombie. Det ger djupare förståelse, säger Agnes.

Även om det förstås är uteslutet med en sådan attack kan kulturen kring zombies lära oss mer om verkligheten, menar hon. Mycket handlar också om att träffa andra med samma intresse, utbyta idéer och klä ut sig. Hennes favoritzombies är helt vitögda och rör sig framåt även utan ben.

- De vill skada och hungrar efter mänskligt kött, säger hon.
 
Fotnot: Kursstart är planerad till november.

Fler udda kurser

Här är höstens trendigaste kurser

Hetaste matlagningen i höst

Jobba dig jorden runt – på lyxbåt

Sök kurser

Sök fritidskurser i vår sökfunktion

Johan Mårtensson
Senast uppdaterad: 16 okt 2012

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Plugga språk och få ett försprång

Engelska och japanska är mest populärt. AllaStudier.se ger dig listan till utbildningarna. Språkresorna har under 50 års tid gett miljontals svenskar ökade kunskaper i olika språk och spännande möten med andra människor och kulturer. – Vi har noterat en ökning av de traditionella tre veckor långa språkresorna under sommarlovet som mestadels lockar 15–16-åringarna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-12

Nu vill vi ta barnen med på kurs

Glöm föräldraledighet med lata dagar i hemmets lugna vrå. Dagens föräldrar vill utvecklas och lära sig nya saker – gärna tillsammans med sina barn. – Vi ser ett starkt ökat intresse för kurser för föräldralediga. Många vill inte bara gå hemma utan tar upp ett gammalt intresse under föräldraledigheten, säger Anna Svensson, marknadskommunikatör på Folkuniversitetet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-08-15

Mindful eating – bli medveten i ditt ätande

Vet du varför du väljer att äta? En kurs i Mindful eating tränar dig i att bli medveten om vad, hur och framförallt varför du äter och riktar sig till dig som vill ta kontroll över ditt ätande. Vi tittar närmare på den enda lärarledda kursen som finns i Sverige. Elin Borg driver den enda kursen med fysiska träffar som finns i Sverige i mindful eating.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön