17 dec 2012

Fira alternativt på Uplands

Utbytesstudenter, barnfamiljer, äldre, hemlösa, eller helt enkelt de som vill uppleva en annorlunda jul. Alla är välkomna när Uplands Nation alternativa julfirande slår upp dörrarna klockan tolv på julafton.

Joel Teran, 27 är en student med många järn i elden just nu. Samtidigt som han pluggar sista terminen på juristprogrammet i Uppsala organiserar han Uplands nations traditionsenliga alternativa julfirande. Han har själv varit med i fyra år och tycker att det känns bra att jobba på julafton.

– Första året blev jag väldigt positivt överraskad, det är en sådan bra gemenskap och man får chansen att träffa nya människor. Det är väldigt fritt, man kan själv välja vad man vill göra under dagen och det känns bra att jobba för en god sak, säger Joel Teran.

 Uplands Nation öppnar upp sina dörrar på julafton klockan tolv och bjuder det mesta som hör julen till, julbord, Kalle Anka på tv, poesiläsning, körsång, spelmän och lekar för barnen. Och Joel lovar att tomten kommer hitta även hit.

– Det är viktigt att det inte ska kännas som ett soppkök, det här är ett varmt julfirande för alla, som man ska komma till för att uppleva gemenskap.

Många studenter ställer upp och jobbar som volontärer, utbytesstudenter både jobbar och besöker, för att de är nyfikna på att uppleva det svenska sättet att fira jul. Utöver studenter är det många privatpersoner som ställer upp.

– Vi har fått ihop en hel del som ska jobba, många som har jobbat tidigare har hört av sig igen. Men alla är välkomna, säger Joel Teran.

Uplands nations julfirande

Var?
Uplands nation på St Larsgatan 11 i Uppsala

När?
Julafton och juldagen. Julbordet står uppdukat från klockan 12 till 24.

Hur?
Gratis mat och aktiviteter. Under julafton lovas det poesiläsning, körsång, spelmän, Kalle Anka på storbild och lekledare för barnen.

Vill du plugga i Uppsala?

Sök bland Uppsala Universitets alla kurser och program i vår sökfunktion

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 17 dec 2012

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-14

Så hittar du rätt högskoleutbildning

Nu är det hög tid att söka till höstens kurser och utbildningar på högskolan. 15 oktober är sista anmälningsdagen till högskola och universitet. Är du fortfarande osäker på vad du ska söka? Var lugn – här tipsen som hjälper dig hitta rätt i utbildningsdjungeln. Att hitta rätt utbildning kan förändra ditt liv. Men hur ska du välja – ska du satsa på ditt drömyrke eller en utbildning som ger jobb dir ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-20

10 utbildningar som ger högst lön

Efter att du pluggat klart är det dags att få jobb. Välj rätt utbildning så kan din lön bli riktigt hög. Här hittar du lönetoppen. 10 utbildningar i topp Källa: Svenskt Näringsliv, 2011. 2 FRÅGOR till Lars Bergman, rektor på Handelshögskolan: Enligt ny statistik kommer Handelshögskolan i Stockholm på andra plats i löneligan. Hur kan ni bli ännu bättre?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Studentsveriges bästa förmåner

Tatueringsborttagning eller hyra av ett torp från 1700-talet? Här hittar du Studentkårernas bästa medlemsförmåner. Rabatter på träning, stipendier och billig mat är förmåner som många nog känner till i studentsammanhang. Det finns många sätt för en student att komma billigt undan. Vill du ha ännu fler fördelar så använder landets studentkårer en lång rad förmåner för att du ska vilja bli medlem.
Läs mer