Visa allastudier.se som: Mobil

Fler svenskar vill lära sig arabiska

Intresset för att lära sig arabiska har ökat kraftigt i Malmö. Tidigare har studieförbunden haft svårt att locka nybörjare, men nu är efterfrågan stor.

Sökfunktion:

Hitta din språkutbildning

Intresset för att lära sig arabiska har ökat kraftigt i Malmö. Tidigare har studieförbunden haft svårt att locka nybörjare, men nu är efterfrågan stor.

– I våras var första gången som vi upplevde ett söktryck till arabiskan. Nu har vi även flera reserver, säger Lotta Holmberg, verksamhetsutvecklare på ABF i Malmö.

Folkuniversitetet har man till och med startat en extrakurs med anledning av att så många vill lära sig språket.

– Vi har fått starta två nybörjarkurser i Malmö. En vanlig höst är det max ett tiotal personer som läser arabiska hos oss men nu är det 24, säger Anna Svensson, kommunikatör på Folkuniversitetet och en av eleverna under höst.

Hon sökte till kursen eftersom hon har vänner från Syrien.

– Arabiska är kul, men visst är det svårt också. Man får större förståelse för invandrare som ska lära sig svenska, säger hon.

Enligt läraren Linda Diab, som undervisat på Folkuniversitetet i snart 30 år, beror det ökade söktrycket sannolikt på att Malmöborna hör arabiska allt mer.

– Man kommer ju i kontakt med språket väldigt ofta i Malmö nu, säger hon.

Flera av eleverna har nytta av språkkunskaperna i arbetslivet, men för Ellen Bjerborn handlar det främst om ett konstnärligt intresse.

– Jag tycker att det arabiska alfabetet är så vackert och visuellt, säger hon.

Johan Mårtensson
Senast uppdaterad: 28 sep 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-02-01

Komvux på distans, individanpassad utbildning

Lisa studerar på distans på NTI-skolan. Det finns över 250 kurser att välja mellan, man kan välja studietakt själv och det är CSN-berättigat. Här är Lisas tankar om studierna på distans!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-15

Sätt igång vårkänslorna – med en kurs

Tjuvstarta våren på en av studieförbundens kurser. Lär dig göra din egen grillkorv till sommaren, eller att planera din balkongodling.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-01-05

5 pluggtips från Allakando - Privatundervisning, kurser & läxhjälp

Vi på Allakando jobbar dagligen med läxhjälp och vi måste erkänna att vi älskar plugg – att få lära oss nya saker och att utvecklas som personer. Här kommer våra bästa pluggtips!

Läs mer