Visa allastudier.se som: Mobil

Från vagga till grav – landets galnaste utbildningar

Vill du analysera en bebis eller snickra ihop din egen begravning – bokstavligt talat? Här hittar du några av de galnaste utbildningarna i landet.

"Spädbarnspsykologi på distans"

Kursen i spädbarnspsykologiLinnéuniversitetet är en unik utbildning som ges på distans.

På kursen lär du dig om foster, föräldraskap och utvecklingspsykologi. Eftersom kursen är webbaserad har man haft studenter som suttit i Indien, England och Kanada.

Hur fungerar det praktiskt?

– Vi har en kurssida med allt material där vi har streamade föreläsningar. Och vi har seminarier via datorn, säger Marianne Holm-Djurfeldt, universitetsadjunkt på institutionen för pedagogik, psykologi och idrottsvetenskap.

– Den här kursen behövs! Den har ett väldigt söktryck. Senast hade vi 330 förstahandssökningar till 40 platser.

"Tillverka din egen kista"

En av landets kanske mest spektakulära kurser kring döden är kursen Tillverka din egen kista – en kurs om livet och döden i hantverkets form, en veckolång sommarkurs vid Stensunds folkhögskola där deltagarna på ett handfast sätt får bekanta sig med sitt "sista rum".

Behövs verkligen den här kursen?

– Ja. Döden är ett tabubelagt ämne, säger kursansvariga Lotta Löfborg.

Lotta säger att kursen kommer att ledas av en präst och en hantverkare. Tanken är att de ska komplettera varandra.

Hur gör man praktiskt efteråt? Hur får jag hem en kista?

– Det får man lösa under veckan, säger Lotta. Vi är nyfikna på vad som ska hända. Allt är inte färdigt, det går inte i en sån här kurs. Alla kanske inte gör en kista utan är bara med i samtalet.

Fler kurser om livet och döden

Begravningsentreprenör

Obduktionstekniker

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-16

Lady Gaga-trillingar jagas av CSN

Bröderna jagas för fusk med studiemedlet. Här dyker de upp - i världsstjärnans musikvideo. Tre svenska trillingar har hamnat i blåsväder. CSN har polisanmält bröderna som mellan 2007 och 2010 ska ha använt förfalskade betyg och intyg för att kvittera ut stora summor pengar för utlandsstudier i Kalifornien och Japan. Enligt CSN rör det sig om 770 000 kronor.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Skolor börjar med ny tideräkning

Nu byts begreppen för tideräkning ut i läroplanen för den australiensiska grundskolan. Religiösa termer ersätts med neutrala motsvarigheter. Ärkebiskopen: ”Det är absurt”. Reaktionerna på Australiens förändring av termer i grundskolans läroplan har inte låtit vänta på sig. Ändringarna innebär att förkortningar som BC (före Kristus) och AD (Guds år) ska bytas ut mot neutrala, icke-religiösa begre ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-19

Usel rektor sänkte skola med Excel

Har du funderat på att ljuga i ditt CV och låtsas att du kan något du inte behärskar? En rektor i Helsingborg stängde skolan på ett ovanligt sätt. Några veckor före skolstart kom beskedet som en blixt från klar himmel: Den kristna friskolan Pauliskolan i Helsingborg läggs ner. Den förre rektorn gjorde fel i dataprogrammet Excel och därför upptäcktes inte bristen på pengar förrän det var för sent.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön