Visa allastudier.se som: Mobil

Gratishjälp med juridiken

Målet: Att fler juriststudenter ska få praktisera sina kunskaper och att tillgängliggöra juridiken för allmänheten. Det var drivkraften när den ideella föreningen Juristresursen skapades tidigare i år.

Juristresursen.se kan du ställa juridiska frågor och få hjälp – helt gratis.

Vi kände att det fanns små möjligheter för juriststudenter i Uppsala att praktisera sina juridikkunskaper. Genom ”Juristresursen” minskar vi glappet mellan studier och arbetsliv och tillgängliggör juridiken för allmänheten, säger Angelica Ström, som tillsammans med Nils Edlund är grundare av de ideella föreningen.

Juridikstuderande som har läst minst tre terminer på programmet jobbar ideellt med att besvara frågorna. I dagsläget är 21 studenter aktiva. För att säkerställa kvalitet i svaren jobbar man i grupp, var och en svarar på frågan och sedan behandlas frågan i grupp.  

Kopplat till projektet finns samarbetspartners, det vill säga yrkesverksamma jurister som studenterna har kontakt med och i efterhand kan diskutera olika frågor.

Nils och Angelica tycker att den största utmaningen under projektet har varit dels att nå ur till dem som behöver hjälp, dels att skapa en organisation som skapar mervärde för alla inblandade.

Vi har insett vikten av att ha en engagerad ledning och att skapa tydliga och konkreta mål för verksamheten. Det har varit viktigt att betona mervärdet för samtliga, som student utvecklas man både på ett personligt och professionellt plan, det blir som en utbildning i sig.

Hitta juridikutbildningen

Sök bland juridikutbildningar i AllaStudiers sökfunktion

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 11 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-09-23

Här finns extrajobben just nu

42 procent av alla studenter med studiemedel väljer att jobba vid sidan om sina studier, enligt en undersökning av CSN. Men var är studenter extra hett eftertraktade i höst? Vi tar tempen på arbetsmarknaden för studenter. – När hösten drar igång finns extra många jobb inom service, sälj och kundtjänst. Även kontorsjobb blir vanligare och på IT-sidan behövs mycket personal.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-16

Välkomna till ert nya liv!

De kommande veckorna ska 246 743 nyantagna studenter välkomnas på högskolorna. Vi var på plats när KTH i Stockholm tog emot sina studenter.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-09

Plugga mitt i livet – så funkar det

Att börja plugga mitt i livet kan vara fantastiskt, men också tufft. Och är det verkligen värt det? Stefan Sjödin gick från en spikrak karriär inom media till att utbilda sig till läkare. Stefan Sjödin hade två yrkesdrömmar som barn; journalist och läkare. Karriären som journalist gick spikrakt uppåt men som 33-årig chefredaktör och tvåbarnspappa fick han nog –  och började plugga till läkare ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön