Visa allastudier.se som: Mobil

Här är de hetaste YH-utbildningarna

Topplistan över de mest populära YH-utbildningarna i Sverige visar upp ett brett spektra av utbildningar. Event marketing & evenemangsledning och byggnadsingenjör finns i topp.

Sökfunktion:

Hitta din YH-utbildning

I toppskicktet av listan hittar vi utbildningen till byggnadsingenjör på Nackademin. Utbildningsledare Benedicte Wåhlin på Nackademin i Solna vet varför.

– Det finns många anledningar till det. Det byggs mycket i Stockholm och Mälardalen just nu så arbetsmarknaden är god, våra studenter får jobb. Sedan är det en kort utbildning på två år så man slipper ta så mycket studiemedel. Den är också populär för att det ingår praktik och att vi har plockat russinen ur kakan vid valet av lärare. Alla våra lärare har jobbat i branschen minst 10 år allihop, säger Benedicte Wåhlin.

Att utbildningen ”Event Marketing och evenemangsledning” är så populär beror mycket på att eleverna är framgångsrika, under praktiken men även på att själva sprida information om utbildningen, tror utbildningsledaren Östen Peterson på Yrkeshögskolan Göteborg.

– Framförallt har vi öppna, roliga, positiva elever som gör bra ifrån sig på sin praktik, vilket gör att utbildningen är mycket uppskattad av branschen. Sen är eleverna duktiga på att marknadsföra utbildningen i sociala medier. Annat som lockar är att vår eventutbildning inte är så nischad och innehåller mer marknadsföring än andra eventutbildningar, säger Östen Peterson, utbildningsledare för utbildningen på Yrkeshögskolan i Göteborg.

De mest populära YH/KY-utbildningarna 2010:

1. Lokförare/tågförare, Trafikverket Järnvägsskolan, Ängelholm.

2. Byggnadsingenjör, Nackademin, Solna.

3. Event Marketing och evenemangsledning, Yrgo, Göteborg.

4. Yrkesfotograf, Yrgo, Göteborg.

5. Tandsköterska, Yrkeshögskolan, Helsingborg.

6. System- och nätverkstekniker Windows, Nackademin, Solna.

7. Tandsköterska, Rönnens gymnasium, Malmö.

8. Fastighetsingenjör, Nackademin, Solna.

9. Originalare, JENSEN Education School AB, Stockholm.

10. Apotekstekniker, Frans Schartau Handelsinstitut, Stockholm.

Läs mer:

Fakta: Yrkeshögskola

Här får 4 av 5 jobb direkt efter examen

Studera ett år – få jobb direkt

Bönderna nöjdaste YH-eleverna

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 10 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-04-28

Utbildningarna som ser bortom betygen

Är du bättre än dina betyg visar? För den som har talang och lämplighet kan yrkeshögskoleutbildning vara lösningen. Antagningen där ser nämligen annorlunda ut än till högskolan. – På yrkeshögskoleutbildningar sker antagningen nära utbildningarna, det är skolorna själva som sköter antagningen, till skillnad från högskolan som har ett nationellt, mer mekaniskt system, berättar Markus Olsson, utbildn ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-10-19

Yrkeshögskola: Växande intresse

Det finns platser kvar på yrkeshögskoleutbildningar, även om intresset ökar konstant. Yrkeshögskola vinner mark med den nära kopplingen till näringslivet och stor del praktik. Intresset för yrkeshögskoleutbildningar ökar konstant. – Det verkar vara fler som som har fått upp ögonen för YH-utbildningar, vi har 20 till 25 procent fler ansökningar till våra utbildningar i år i jämförelse med förra åre ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-11

Test: Vad ska du jobba med?

Trött på att singla slant om vad du ska göra efter examen? Ta reda på vilket jobb som skulle kunna passa din personlighet.

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön