Visa allastudier.se som: Mobil

Högskola: Sen anmälan öppen till kursstart

Till högskolan ska man söka senast 15 april. Då konkurrerar man om en plats efter sina meriter. På många utbildningar kan man göra en sen anmälan, ända fram till kursstart. Då gäller först till kvarn. 

Det finns massor av högskoleutbildningar dit du fortfarande kan söka. Och antagningen håller öppet hela sommaren, i vissa fall ända tills kursen har pågått någon vecka.

 • Gör en sen anmälan

  Hittar du en kurs här i vårt kurssök kan du klicka på knappen ”Ansök nu”. Du blir då automatiskt länkad till antagning.se, där du skapar ett konto och väljer dina kurser. De kurser som är möjliga att söka är markerade med "öppen för sen anmälan".

   Ju tidigare du söker, desto bättre,  det är nämligen turordningen som är avgörande för vem som kommer in och inte.

 • Högskolan bedömer din ansökan löpande
  Antagningsenheterna tittar på de sena anmälningarna löpande och skickar ut antagningsbesked så snart den är bedömd. Enligt Cilla Häggkvist, biträdande avdelningschef på Studentavdelningen är det svårt att säga något generellt om hur lång tid det tar.

  – Det handlar om hur många som söker kursen, hur svåra sökandens behörigheter är att bedöma och hur bemanningen ser ut på antagningsenheten, säger Cilla Häggkvist.

 • Antagningsbesked skickas
  Antagningsbesked skickas så snart beslut är taget. Om du kommer in behöver du inte tacka ja till platsen, utan enbart infinna dig på upprop och registrering. Kallelse till detta skickas ut av institutionen, om du inte får någon, kontakta dem! 
Hitta alla lediga kursplatser

Alla lediga platser hittar du på antagning.se. Under sök utbildningar på alla universitet och högskolor klicka på  "Ändra fler sökalternativ" och klicka i "Visa bara utbildningar som är öppna för anmälan"

Senast uppdaterad: 19 okt 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Världens bästa universitet – enligt experterna

Harvard i topp och tre svenska universitet bland topp 100. Times Higher Education släpper sin ranking "World Reputation Rankings", där experterna själva rankar.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-21

Bra läge att starta eget under studierna

Starta eget under studietiden för att skaffa dig arbetslivserfarenhet och få utrymme att göra det du vill, utan att behöva ta stora risker ekonomiskt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-15

Fler studenter pluggar vidare

Enligt ny statistik är det allt fler studenter som pluggar vidare. Men det har samtidigt blivit svårare att bli antagen.

Läs mer