Visa allastudier.se som: Mobil

Högskoleprovet: Läckta ord slopas

Svaren på fyra uppgifter på ordförståelsedelen läckte ut på internet i förväg på vårens högskoleprov. Nu räknas svaren bort för samtliga provdeltagare.

Högskoleverket har beslutat vidta följande åtgärder efter att fyra ord i ordförståelsen läckte ut i förväg: De fyra uppgifterna räknas bort för alla provdeltagare. Det innebär att den maximala poängen på den verbala delen blir 76 istället för 80. Beslutet påverkar inte normeringen. På så vis blir det varken svårare eller lättare att nå en viss normerad poäng för dem som skrev provet i lördags jämfört med dem som gjort provet tidigare.

Tema: Högskoleprovet

Allt du behöver inför högskoleprovet

Källa: Högskoleverket

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-04-19

Guide: Så lyckas du på högskoleprovet

På lördag är sista chansen att skriva högskoleprovet i nuvarande version, i höst kommer ett nytt prov. Rekordmånga passar på att skriva. Camilla Andersson siktar högt för att komma in på läkarprogrammet. Är du smartare än dina betyg visar? Högskoleprovet är en väg in på högskolan som ökar i populäritet, på lördag ska rekordmånga, 70 035 personer, skriva provet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-03-05

Höjd gräns för högskoleprov

Regeringen föreslår att gränsen för godkänt högskoleprov höjs till 0,5 poäng. Bakgrunden är att 123 sökande i fjol kom in på lärarutbildningen med 0,1 poäng, vilket i princip kan uppnås utan att ens läsa frågorna. Den nya gränsen för godkänt ska gälla för alla högskoleutbildningar. Men problemen med låga intagningspoäng har främst gällt lärarhögskolorna, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-19

Experten: Så skriver du 2.0 på högskoleprovet

Jonatan Berggren är en av få svenskar som fått full pott på högskoleprovet. Här ger han sina bästa tips för att du ska lyckas skriva ett bra prov. De flesta av oss drömmer nog om att skriva 2.0 på högskoleprovet. Jonatan Berggman gjorde provet hösten 2008 och skrev full pott – på första försöket. I dag studerar han till officer och arbetar som lärare för sajten bliantagen.nu, som hjälper folk ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön