11 okt 2021

Hallå där...Sveriges kvinna i Hongkong

Camilla Wengholm, 25  från Ekonomihögskolan i Lund som just nu befinner sig mitt i världens största casetävling fär ekonomistudenter i Hongkong.

Tillsammans med Christoffer Haraldsson, Niklas Hansson och Olof Nordgren representerar hon Sverige bland 23 andra länder. Efter två kvaldagar har de precis fått reda på att de är ett av fyra lag i final.

Vilka case har ni löst under tävlingen?

– Igår handlade det om Tripadvisor, en söktjänst för resor där vi skulle rekommendera hur de skulle kunna utveckla sitt utbud. Vi rekommenderade att de skulle etablera sig i Kina  det är en stor marknad eftersom kineser är intresserad av att resa. Idag handlade det om Volvo, Hur Volvo ska etablera sig i Kina och hur samarbetet med Gealy ska fungera.

Varför har just ert lag gått till final?

– Dels är vi väldigt tävlingsinriktade och den feedback vi har fått är att vi har ett bra teamarbete och gruppdynamik och att vi har en bra struktur i vår presentation och lätta övergångar från en person till en annan.

Vad tycker du är era styrkor som lag?

– Vi känner till varandras styrkor och svagheter och vet hur vi ska dela upp caset mellan oss.

Varför har du valt att vara med i tävlingen?

– Jag tycker att casetävlingen kompletterar de vanliga studierna på ett bra sätt, man får omsätta teorier till realistiska case. Tidigare år har vi gått och tittat på tävlingen och tyckt att alla varit så duktiga. Jag ville utmana mig själv och det har jag verkligen fått göra.

Hur gick det sen?

Hongkong vann tävlingen och Sverige, tillsammans med de två övriga finallagen kom delad tvåa.

KPMG International Case Competition

KPMG International Case Competition är den största casetävlingen i Sverige och världen för ekonomistudenter på universitet och handelshögskolor.

Teamen ska under tre timmar lösa ett utmanande affärscase och därefter presentera sin lösning inför en domarpanel. Det finns inget rätt eller fel, utan det är ett prov på deras förmåga att lösa verkliga problem och hitta intressanta lösningar.

Tävlingen börjar med åtta deltävlingar där de vinnande lagen gör upp om segern i en Sverigefinal. Det vinnande laget vinner 40 000 kronor och en plats i den internationella finalen. Tävlingen avgörs i Hongkong, där 24 lag från hela världen tävlar om vinsten.

Relaterat

Unga vill till svenska storbolag

7 tips för att bli headhuntad

7 saker att INTE göra på intervjun

Kontakter – vägen från studier till jobb

Så får du in en fot – redan på högskolan

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 11 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Boosta din kreativitet

Kreativitet hyllas i samhället. Arbetsplatser uppmanas att skapa ett kreativt klimat för att uppmuntra nya idéer och i skolan är numera entreprenörskap en del av läroplanen. Men vad kan man själv göra  för att bli mera kreativ? Vi frågade kreativitetsexperten om råd. Nicolas Jacquemot är etnolog, författare och bokaktuell med ”Kreativitetskoden”.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-10-28

800 varnade eller avstängda för fusk

Drygt 800 studenter blev avstängda eller varnade under 2012, ungefär samma antal som året innan. Plagiering är fortfarande den vanligaste orsaken till fusk. Antalet studenter som blivit föremål för en disciplinär åtgärd har ökat stadigt de senaste åren. Mellan åren 2009 och 2010 skedde en dramatisk ökning på nästan 50 procent. Universitetskanslersämbetets genomgång av lärosätenas disciplinärenden ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-16

Här finns restplatserna

Allt fler söker sig till landets universitet och högskolor. Samtidigt blir studieplatserna färre. Här är höstens bästa restplatser.

Läs mer